В началото бе сърфът

0
 

Сподели

Shares
O'Neill, TrueRiders
Снимка: O’Neill, TrueRiders

Обичаме лятото и всичките му активности, но няма да сме далеч от истината, ако кажем, че малко повече обичаме сърфа.

Без значение дали караш, дали си уинд-, кайтсърфист, фен на класическата хавайка, или просто стоиш, брулен от вятъра и с пълни с пясък очи, ти си там, където започва всичко. Където се разбиват вълните, където морските пръски се сблъскват с плажа, където солта се впива в кожата, където един спорт се развива и от него се появяват още много, любимите ти. В крайна сметка всичко започва със сърфа. Припомняме си това и намигваме на всички бордисти – обличайте неопрените, време е да се върнем в началото, време е за сърф.

O'Neill, TrueRiders
Снимка: O’Neill, TrueRiders

А в началото на съвременната сърфистка история, малко преди бумът в спорта през 60-те години на 20-и век, стои един човек – Джак О’Нийл. Днес нищо нямаше да е същото, ако Джак не си беше играл с пластмаса, което по-късно довежда до създаването на неопреновите костюми и най-отдавнашната борд марка в света – O’Neill. “Аз просто искам да сърфирам по-продължително” остава крилата фраза, вдъхновяваща развитието не само на марката, но и на редица други брандове и спортове като цяло. Естествено, изречена е от Джак О’Нийл, който просто искал да може да остава във водата за по-дълго дори когато тя е студена.

В София, мястото, на което ни насърчават да оставаме не само във водата, но и навсякъде, където са любимите ни спортове, за колкото е възможно по-дълго, определено е Голо бърдо 5. Там е магазинът на TrueRiders и съвсем естествено – там са неопрените на O’Neill. От магазинът са официални представители на марката за България, което е сигурен знак за поне две неща – там откриваме неопрените (плюс жилетки за водни спортове, ликри, дрехи с UV защита, аксесоари) с най-добри характеристики, там ще ни помогнат да изберем точно това, което ни трябва. А изборът съвсем не е малък и помощ често е необходима.

O'Neill, TrueRiders
Снимка O’Neill, TrueRiders

Неопрени

Едно от нещата, които с пълна сила важат за неопрените на O’Neill е, че са с готини дизайни и добър външен вид, който обаче не е за сметка на качеството. Разбира се, дългогодишната история на марката гарантира и за доброто осъвършенстване на технологиите, които не заместват традициите, а ги доразвиват. Така например в неопрените на O’Neill откриваме два типа закопчаване – F.U.Z.E и Zen Zip. В първия случай закопчаването става чрез цип при гърдите, а във втория с цип на гърба. Закопчаването тип Zen Zip е патентовано от марката и включва къс цип с бариера срещу проникване на вода и яка. F.U.Z.E закопчаването, пък подобрява гъвкавостта на неопрена и съответно – улеснява загребването.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Страницата на O’Neill Wetsuits Bulgaria във Фейсбук

O'Neill, TrueRiders
Снимка: O’Neill, TrueRiders

При TrueRiders откриваме неопрени както за напреднали сърфисти, които не се плашат от по-студени води и имат по-агресивно каране като Psycho One (оптималният неопрен за студени води) и Psycho Freak (най-високотехнологичният, лек, но топъл неопрен), така и такива за тепърва навлизащи във водните спортове – Reactor, Epic. Както винаги, дамите не са пренебрегнати и в колекцията са включени достатъчно модели за нежните повелителки на вълните.

Жилетки

Основното предназначение на жилетките е по-голямата безопасност, а една от характеристиките им е, че качествените жилетки могат да предпазят спортуващия от камшичния удар, който възниква при евентуален инцидент. Такава жилетка е Slasher, изработена с NytroLite Foam Technology за три пъти по-лек материал с много по-малка възможност да абсорбира вода (15-20%), което прави жилетката бързосъхнеща.

O'Neill, TrueRiders
Снимка: O’Neill, TrueRiders

Ликри и дрехи с UV защита

Само който не е носил дреха с покритие, защитаващо от UV лъчите, не знае какъв кеф е да не си омазан целия в слънцезащитен крем и същевременно да не си изгорял. Шегата настрана, защита от вредните лъчения на слънцето никога не трябва да бъде пренебрегвана първо, защото липсата ѝ е болезнена и второ – защото може да има дълготрайни последствия за здравето.

Серията 24/7 Hybrid включва ликри със свежи дизайни, които могат да се носят дори и в градска среда. Съвсем спокойно, по улиците или морското градче можем да движим и с дрехите от UV серията – суичъри, тениски, а в TrueRiders ни изненадват приятно и с дрехи с UV защита за деца и бебета от 6-месечна възраст.

O'Neill, TrueRiders
Снимка: O’Neill, TrueRiders

Повече информация за наличните модели неопрени, жилетки и дрехи можете да откриете в сайта на TrueRiders, а актуалната информация за всичко, случващо се около и в магазина, следете във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.