Добро представяне на българските младежи на ЕП по спортно катерене

Петър Иванов и Петър Атанасов достигнаха финалите в дисциплината трудност

0
 

Сподели

Shares

Двама български представители – Петър Иванов и Петър Атанасов успяха да извоюват място сред най-добрите осем в Европа, като се класираха за финалите в дисциплината трудност на Европейското първенство по спортно катерене за юноши и девойки. То се проведе през изминалия уикенд в австрийския град Имст.

ЕП по спортно катерене за младежи
Снимка: walltopia.com

В групата Juniors (18-19) Пепи Иванов за пореден път доказа, че е сред най-добрите младежи, след като се нареди на 5-о място в крайното класиране на трудността. При младежите в групата Youth B (14-15) Петър Атанасов също постигна добър резултат. Той се нареди на 8-о място, а това беше първият му финал в дисциплината.

Дисциплината скорост също беше част от програмата на Европейското първенство, но българските представители не успяха да се преборят за място на финалите в нея.

Над 250 бяха катерачите, които взеха участие в първенството. Те бяха представители на 27 страни и разпределени в три възрастови групи. Стената, на която се проведоха състезанията, е с над 15 м височина, а тя често е домакин на международни престижни надпревари. Маршрутите в трудността са едни от най-дългите на състезания по катерене, което изисква голяма издръжливост и много добра цялостна подготовка от страна на катерачите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.