За първо българско спускане със сноуборд от над 8000 м

0
 

Сподели

Shares
Владимир Павлова, първо българско сноуборд спускане от над 7000 м
Владимир Павлов

Ако името Владимир Павлов не светва никаква лампичка в съзнанието ви, напомняме, че това е човекът, направил първото българско спускане със сноуборд от 7000 м. Влади ни зарадва изключително с постижението си в края на юли през 2017. Тогава той изкачи втория по височина връх на планината Памир – Авицена (Ленин), 7134 м.

В края на миналата година пък, по време на фестивала Дни на предизвикателствата, сноубордистът (който впрочем направи една от най-интересните презентации на тогавашото издание) обяви намерението си да повтори сноуборд спускането от високото, като този път обаче го направи от над 8000 м.

Разбираме, че намеренията на Владимир вече са сериозни планове и той иска да осъществи първото българско спускане със сноуборд от над 8000 м през есента на 2018. Върхът също е избран – Шиша Пангма, Централен връх, 8012 м.

Владимир Павлов, линия Шиша Пангма
Линията на планираното спускане в черно и линията на изкачването в синьо/Снимка: Владимир Павлов@helpkarma.com

Единственият “компонент”, който липсва на Влади, за да осъществи плановете си, са средствата. Затова в момента на сайта HelpKarma е организирана кампания за споделено финансиране, която всеки може да подкрепи.

“Зад всички мои успехи и бъдещи планове се крие желанието да докажа, че „невъзможно”е само дума и че човек е способен да прекрачи границите си, стига да го прави с пълна отдаденост, добри подбуди и разбира се, безусловна любов. Надявам се също така да мога да вдъхновя и мотивирам още много млади хора, а и не само, да спортуват сред природата, да живеят здравословно и да не се отказват никога от преследването на мечтите и значимите цели и върхове в живота си.” – пише сноубордистът в кампанията си.

Повече за планираното спускане, необходимите средства и самата експедиция можете да разберете от кампанията в сайта. Оттук можете да направите директно дарение или да споделите кампанията в социалните мрежи – безплатно е.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.