Премиера на книгата „Пусни народа ми да кара сърф“

0


Дата на събитието: 17.05.2018

Сподели

Shares

Точно в 19 ч. на 17-и май във Фотосинтезис Арт Център ще имаме възможност да станем свидетели на премиерата на книгата „Пусни народа ми да кара сърф“. Тя ще ни запознае с историята на една от най-известните аутдор компании в света – Patagonia и нейният основател – Ивон Шиунар.

През неговия поглед ще разберем как е поставено началото, какво развитие претърпява и в каква посока поема компанията през годините. Книгата съчетава в себе си елементи на автобиография, нотки на бизнес четиво, както и философски мисли. Комбинацията от тях представя на читателя поглед към бизнес модел, който обаче се отличава с това, че е основан на свобода, любов към природата и желание за въздействие и промяна на негативите в света.

Пусни народа ми да кара сърф

Това е вторият български превод на „Пусни народа ми да кара сърф“, който обаче отразява последните обновления в оригинала. На премиерата ще присъстват и специални гости от Patagonia. А книгата ще държим в ръцете си благодарение на XCo Sports България и издателство „Вакон“.

Ето и какво казва самият Ивон Шиунар за „Пусни народа ми да кара сърф“:

Когато през 2005 г. започнах да пиша „Пусни народа ми да кара сърф“, първоначалното ми намерение беше това да бъде философски наръчник за служителите на „Патагония“. Изобщо не съм очаквал тази проста книга да се преведе на десет езика и да се изучава в гимназиите и университетите, че дори да има влияние върху големите корпорации.

Продължаваме да сме семейна компания и да се наслаждаваме на работата си. Нямам усещането, че се е налагало да правим компромиси с ценностите си, за да станем големи.

Видовете се развиват и умират. Империите се въздигат и се сгромолясват. Бизнесите растат, а след това се смаляват. Без изключение. Този факт не ме притеснява. И въпреки това ми е тежко да съм свидетел на шестото голямо заличаване на видовете, при което хората носят пряка отговорност за пълното унищожаване на толкова много чудесни същества и безценни местни култури. Особено много ме натъжава да наблюдавам тежкото положение на собствения си вид – ние, изглежда, сме неспособни да се справим с проблемите си.

А за да научите още много интересни неща, не пропускайте събитието. Повече информация за него можете да намерите и във фейсбук страницата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.