Изтрещели локации: Любимите велосипедни маршрути на Любомир Ботушаров

Човекът, който знае къде да ни заведе

0
 

Сподели

Shares
фотография: Любомир Ботушаров

Едва ли има нужда да разказваме кой е Любомир Ботушаров, но ако все пак тепърва навлизате в многообразния свят на колоезденето, то трябва да знаете, че той е човекът, зад mtb-bg.com – една от най-големите и важни онлайн платформи за този спорт у нас.

Освен, че ни запознава с най-новите вело тенденции и събития, Любо неуморно кръстосва страната в търсене на интересни маршрути, които подробно описва в сайта си, за да можем всички ние да им се насладим.

Като човек видял 2 и 200 км сред гори и паланки Любо може да препоръча подходящи пътеки за всякоя възраст,класа, пол, занятье. Този път обаче решихме да проверим, кои са неговите три любими локации.

Ето какво ни сподели той:

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Личен архив

Три най-любими пътеки? Невъзможно е да ги огранича само до три! Даже и десет няма да стигнат! Хубавите пътеки в България са твърде много и достатъчно различни, за да ги събера в подобна бройка. Та аз само от началото на годината досега се запознах с поне 2-3 нови за мен дестинации, които автоматично влязоха в списъка с любими, а във всяка от тях има по няколко пътеки. И все пак, нека опитам да дам един твърде труден и непълен отговор на въпроса…

От връх Конгур до Петрич

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Любоотушаров

Признавам си, тук прибягвам до хитрост, защото всъщност става дума за комбинация от няколко пътеки, но пък може да се направи и като едно дълго спускане, при това изключително разнообразно. Започва се от височина 1951 м с типичен високопланински терен и надолу се минава през няколко вида гори и най-различен тип препятствия. Редуват се скоростни и технични участъци, като в зависимост от конкретната комбинация от пътеки може да преобладава едното или другото.

Подробно описание на маршрута и GPS следа

Местност Локвата – Велинград

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Христо Узунов

С тази пътека на първо място ме свързват много спомени, защото преди повече от десет години с Байкария правехме там страхотни карания. Тази пролет я пробвах отново и се оказа, че е дори по-хубава, отколкото си я спомнях! За мен това категорично е една от най-добрите пътеки в България, а хубавото е, че макар да има доста технични елементи, в по-голямата си част пътеката е напълно караема и за хора с умения на средно ниво.

Още за пътеката

Ташмандра

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Любомир Ботушаров

Имам много любими пътеки в Рила, но тази не само е една от най-лесно достъпните, но и една от най-дългите и разнообразни. Истинска класика за любителите на технични терени, която започва от високопланинския пояс и завършва в с. Овчарци, откъдето само 1-2 км ни делят от минералните басейни на Сапарева баня.

Подробно описание на маршрута и GPS следа

Още от любимите места за изтрещване на популярни български атлети, съвсем логично, можете да намерите в рубриката ни „Изтрещели локации“

Където и да отидете, не забравяйте, че застраховката е много важна! Нашите приятели от Parana много добре знаят това и по тази причина са помислили за всеки един детайл, който ще бъде във ваша полза при използване на услугата. Гъвкавост (или активиране, само когато ви трябва), сключване по всяко едно време и изцяло онлайн са само част от положителните ѝ характеристики. Научете повече за тях от тук и не се колебайте да се застраховате, защото сега ви даваме промо код “360”, с който ще получите 10% отстъпка от редовната ѝ цена!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.