Кабрио лифтът в Швейцарските Алпи

Който ще ви отведе до връх Стансерхорн

0
 

Сподели

Shares

Представете си как се издигате нависоко, а едновременно с това слънчевите лъчи се отразяват в очите ви, вятърът гали косите ви, а накъдето и да се обърнете, виждате красотата на Швейцарските Алпи. Размечтахте ли се? Тези копнежи се преръщат в реалност за всички, които се качат на кабрио лифта, който ще ги отведе до връх Стансерхорн.

Кабрио лифт до връх Стансерхорн
Снимка: stanserhorn.ch

Фактът, че е кабрио и на два етажа, може би ви подсказва, че съоръжението е изградено с последни технологични новости. В долната си част е кабинков лифт, чийто капацитет побира 60 души.

А за по-приключенски настроените има стълби, които ще ги отведат на горната платформа, която им позволява да вдишват от чистия въздух на Швейцарските Алпи, тъй като е без покрив. Пространството е предназначено за 30 човека.

Кабрио лифт до връх Стансерхорн
Снимка: stanserhorn.ch

Лифтът достига височината от 1900 м, на която се извисява връх Стансерхорн. Долната му станция е на 711 м, а дължината, която изминава – 2320 м. Скоростта, с която се движи нагоре, е 8 м/с, което означава, че цялото пътуване трае 6 минути и 24 секунди.

Статистиката сочи, че кабрио лифтът до връх Стансерхорн извозва по 465 човека на всеки час.

Кабрио лифт до връх Стансерхорн
Снимка: stanserhorn.ch
Историята

Въжената линия има историческо значение за местните жители, тъй като е открита още през далечната 1893 г. Тогава тя поставя рекорд за най-дългата в света. Още от самото начало хората започват да я използват като средство, чрез което да достигат до места като връх Стансерхорн, а това им помага да изградят необикновена връзка между самите тях и природата, която ги заобикаля.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.