360° уикенд прогноза: 12-13 май

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 12-13 май

На 12-и ще бъде облачно и влажно. Вятърът ще бъде слаб от северозапад в Северозападна България и от север-североизток в останалата част от странта със скорости около 2-4 м/с при земята. В Източна България вятърът от североизток ще е по-силен, а в района на Сливен и Кърджали ще е най-силен – до 5-8 м/с, като там времето ще е с по-малко облаци.

В планините в Западна България ще се заоблачава значително през деня и ще има превалявания с възможни гръмотевици късния следобяд. Валежи в източната част на страната ще има, но слаби и за кратко, главно преди обяд. В планините най-подходящо времето за спорт ще е в Стара планина, на изток от Бузлуджа, и Източните Родопи. Вятърът над 1500 м ще бъде от север-североизток със сила 3-5 м/с и малко по-силен в Източна България.

По Черноморието ще има слаби и незначителни валежи преди обяд и след обяд ще е с разкъсана облачност и източен-югоизточен вятър със скорост 3-6 м/с. Температурата на водата ще е около 17-18 градуса, а максималната на въздуха до 19 градуса. Очаква се слабо вълнение около 0.8 м от североизток.

На 13-и ще превалява от сутринта в Западна и Централна България, като валежите ще спират преди обяд, а следобед ще започнат нови превалявания от купесто-дъждовна облачност. Отново в планините на запад ще бъде неподходящо за спорт. Най-много ще са валежите в Родопите, Пирин и Централна и Западна Стара планина. Валежите ще са главно над планините и в Дунавската равнина и около морето ще остане с разкъсана облачност и без валежи. Вятърът при земята ще е от югоизток-югозапад със скорост 3-5 м/с, а над 1500 м до обяд ще е от запад със скорост 2-5 м/с, но следобед ще се усилва до 5-7 м/с от югозапад.

По Черноморието ще е без валежи и силен югоизточен вятър, достигащ скорост след обяд до 8-10 м/с. Вълнението на морето ще е 0.5-0.6 м от изток-североизток.

До края на месеца ще остане влажно с чести превалявания, като най-малка вероятност за валежи има в периода 19-23-и и на 25-и май.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.