30 дни до Red Bull Moreni Challenge

0
 

Сподели

Shares
Red Bull Moreni Challenge, Кирил Николов - Дизела
Снимка: Венцислав Петров

Месец преди Red Bull Moreni Challenge – надпреварата, която очакваме с огромно нетърпение, вече са ясни основните правила и наградите, които най-добре справилите се с феноменалното трасе, ще получат.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Задава се Red Bull Moreni Challenge

Трасе и правила

1000 метра е дължината на трасето, по което участниците ще могат да премерят силите си. За да завършат успешно, надпреварващите се ще трябва да разчитат не само на тренинг, но и на перфектна преценка. Ключов момент ще бъде изборът на правилна линия за преминаване по трасето, тъй като състезателите ще се надбягват, изкачвайки Морените, което може да отнеме между 10 и 20 минути, в зависимост от индивидуалната подготовка на всеки участник.

Надпреварата Red Bull Moreni Challenge ще бъде разделена в два етапа – квалификации и финал. Етапите ще се осъществяват чрез масов старт, а до финал ще бъдат допускани състезателите, навлезнали най-бързо в 30-метровата квалификационна зона.

Повече можете да разберете от Фейсбук страницата на събитието.

Red Bull Moreni Challenge, Кирил Николов - Дизела
Снимка: Венцислав Петров

Награди

Наградата за най-бързия и техничен участник, ще бъде полет със свръх скоростните самолети Flying Bulls в края на юни в съседна Румъния. Крила ще има и за подгласника, но безмоторни, на крилото на парапланериста Весо Овчаров. И като допълнителни награди са предвидени и пропуски за специалната зона за състезанието Red Bull Soapbox на 30 септември.

Записване

Регистрацията за състезанието е отворена и може да бъде направена до 6-и юни. Изисква се попълване на формуляра тук.

Red Bull Moreni Challenge, Кирил Николов - Дизела
Снимка: Венцислав Петров

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.