За по-голяма ефективност по планинските склонове

Серията планински велосипеди Rockhopper на Specialized

0
 

Сподели

Shares

За тези от вас, които непрекъснато търсят начини да подобрят ефективността си и да повишат капацитета на възможностите си по планинските склонове, марката Specialized има разумно решение, което ще улесни този процес. Серията планински велосипеди Rockhopper е създадена именно с тази цел. Тя ще ви помогне да разберете  на какво сте способни по планинските склонове. А името й най-вероятно ви подсказва, че ще се движите с лекота и ще имате възможност да усетите истинската същност на спорта.

Specialized RockhopperКолелата от серията са колкото бързи при изкачване, толкова и забележителни при спускане. Именно това прави планината естествената им среда. А това се случва благодарение на геометрията им, която се характеризира с няколко основни неща – нискоразположено средно движение, просторно разстояние до горната тръба и ултра къс чейстей (долна задна тръба).

Запознайте се с велосипедите от серията и останалите техни характеристики, които помагат на човека и планината да станат едно цяло:

Rockhopper Sport

Rockhopper Sport

Когато разходките по планинските пътеки вече ви се струват еднообразно начинание, Rockhopper Sport идва на помощ. Моделът е подходящ за всеки от вас, в случай, че тепърва започвате да ставате все по-добри в планинското колоездене, и геометрията на рамката на колелото придобива все по-голяма важност, когато го избирате. Тя е направена от лек А1 алуминий, като основната цел е велосипедът да е максимално устойчив и да има предвидимо поведение, чрез което да получите ефективност при изкачване и стабилност при спускане.

Вилката е SR Suntout XCT с ход 80/90/100 мм, в зависимост от размера. Тя гарантира гладка работа през цялото време. Задният дерайльор Shimano Acera издържа на сериозно натоварване и честа смяна на скоростите. А 11-34-зъбната касета ви дава възможност да въртите с подходящо усилие във всеки един момент. Хидравличните спирачки на Shimano гарантират качествена и дълготрайна работа и не се нуждаят от честа профилактика. А 160-милиметровите ротори дават достатъчна спирачна сила при сериозните спускания. Кормилото е 720-милиметрово и осигурява добър контрол и прецизност.

 Rockhopper Comp

Rockhopper Comp

Съотнесете всички гореизброени характеристики към Rockhopper Comp, но добавете и факта, че те са с подобрения. 27-скоростната система позволява по-голям диапазон от подходящи предавки, независимо дали се изкачвате или спускате. Въздушната вилка позволява регулация спрямо теглото на колоездача, което осигурява по-прецизно преминаване по неравностите, а това повишава увереността при каране. Широчината на гумите е увеличена до 2,3 инча, което прави колелото още по-стабилно, а това гарантира усещане за повече контрол върху него.

Rockhopper Expert

Rockhopper Expert

Този модел също надгражда предходния. Това се случва най-вече заради въздушната вилка Suntour от типа XCR, която е с ход, в зависимост от размера на рамката. Тя е по-лека и работи по-гладко, а за по-голямото удобство се грижи и система за дистанционно заключване от кормилото. Задният дерайльор е на Shimano от клас Deore, а това подобрява превключването и гладката работа на скоростната система. Велосипедът е с намалено тегло, което гарантира повече изминати километри с по-малко изразходвана енергия.

Rockhopper Pro

Това е моделът, който най-много се различава от останалите в гамата. Перфектната геометрия на рамката е същата, но наблюдаваме значителни подобрения при вилката, колелата, движението и не на последно място – спирачките.

Rockhopper Pro разчита на Manitou с широки 30 мм стеншъни, които подобряват поведението в завоите. Монтажът на Shimano гарантира гладко движение благодарение на системата 2Х10 клас Deore и SLX. Спирачките, които са Shimano BR-M365, са подобрена ергономия, захват за кормилото и намалено тегло. А това подсказва, че колелото е по-леко, което намалява и усилията при въртене.

Дамски Rockhopper

Дамски Rockhopper

Гамата се допълва от дамския велосипед, който е не по-малко впечатляващ от гореизброените. Геометрията на рамката е оптимизирана за използване от жени, а компонентите са същите като от мъжката серия, за които вече ви разказахме. Този модел гарантира на всички дами, че ще имат възможност да покажат какво могат по планинските склонове и че ще бъдат равностойни с противоположния пол.

Всеки един от гореизброените модели можете да тествате или да закупите от магазините на Bike Center. Точното им местоположение намерете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.