За по-голяма ефективност по планинските склонове

Серията планински велосипеди Rockhopper на Specialized

 
0

Сподели

0Shares
0 0

За тези от вас, които непрекъснато търсят начини да подобрят ефективността си и да повишат капацитета на възможностите си по планинските склонове, марката Specialized има разумно решение, което ще улесни този процес. Серията планински велосипеди Rockhopper е създадена именно с тази цел. Тя ще ви помогне да разберете  на какво сте способни по планинските склонове. А името й най-вероятно ви подсказва, че ще се движите с лекота и ще имате възможност да усетите истинската същност на спорта.

Specialized RockhopperКолелата от серията са колкото бързи при изкачване, толкова и забележителни при спускане. Именно това прави планината естествената им среда. А това се случва благодарение на геометрията им, която се характеризира с няколко основни неща – нискоразположено средно движение, просторно разстояние до горната тръба и ултра къс чейстей (долна задна тръба).

Запознайте се с велосипедите от серията и останалите техни характеристики, които помагат на човека и планината да станат едно цяло:

Rockhopper Sport

Rockhopper Sport

Когато разходките по планинските пътеки вече ви се струват еднообразно начинание, Rockhopper Sport идва на помощ. Моделът е подходящ за всеки от вас, в случай, че тепърва започвате да ставате все по-добри в планинското колоездене, и геометрията на рамката на колелото придобива все по-голяма важност, когато го избирате. Тя е направена от лек А1 алуминий, като основната цел е велосипедът да е максимално устойчив и да има предвидимо поведение, чрез което да получите ефективност при изкачване и стабилност при спускане.

Вилката е SR Suntout XCT с ход 80/90/100 мм, в зависимост от размера. Тя гарантира гладка работа през цялото време. Задният дерайльор Shimano Acera издържа на сериозно натоварване и честа смяна на скоростите. А 11-34-зъбната касета ви дава възможност да въртите с подходящо усилие във всеки един момент. Хидравличните спирачки на Shimano гарантират качествена и дълготрайна работа и не се нуждаят от честа профилактика. А 160-милиметровите ротори дават достатъчна спирачна сила при сериозните спускания. Кормилото е 720-милиметрово и осигурява добър контрол и прецизност.

 Rockhopper Comp

Rockhopper Comp

Съотнесете всички гореизброени характеристики към Rockhopper Comp, но добавете и факта, че те са с подобрения. 27-скоростната система позволява по-голям диапазон от подходящи предавки, независимо дали се изкачвате или спускате. Въздушната вилка позволява регулация спрямо теглото на колоездача, което осигурява по-прецизно преминаване по неравностите, а това повишава увереността при каране. Широчината на гумите е увеличена до 2,3 инча, което прави колелото още по-стабилно, а това гарантира усещане за повече контрол върху него.

Rockhopper Expert

Rockhopper Expert

Този модел също надгражда предходния. Това се случва най-вече заради въздушната вилка Suntour от типа XCR, която е с ход, в зависимост от размера на рамката. Тя е по-лека и работи по-гладко, а за по-голямото удобство се грижи и система за дистанционно заключване от кормилото. Задният дерайльор е на Shimano от клас Deore, а това подобрява превключването и гладката работа на скоростната система. Велосипедът е с намалено тегло, което гарантира повече изминати километри с по-малко изразходвана енергия.

Rockhopper Pro

Това е моделът, който най-много се различава от останалите в гамата. Перфектната геометрия на рамката е същата, но наблюдаваме значителни подобрения при вилката, колелата, движението и не на последно място – спирачките.

Rockhopper Pro разчита на Manitou с широки 30 мм стеншъни, които подобряват поведението в завоите. Монтажът на Shimano гарантира гладко движение благодарение на системата 2Х10 клас Deore и SLX. Спирачките, които са Shimano BR-M365, са подобрена ергономия, захват за кормилото и намалено тегло. А това подсказва, че колелото е по-леко, което намалява и усилията при въртене.

Дамски Rockhopper

Дамски Rockhopper

Гамата се допълва от дамския велосипед, който е не по-малко впечатляващ от гореизброените. Геометрията на рамката е оптимизирана за използване от жени, а компонентите са същите като от мъжката серия, за които вече ви разказахме. Този модел гарантира на всички дами, че ще имат възможност да покажат какво могат по планинските склонове и че ще бъдат равностойни с противоположния пол.

Всеки един от гореизброените модели можете да тествате или да закупите от магазините на Bike Center. Точното им местоположение намерете тук.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.