Петър Иванов спечели втория кръг от ЕК по боулдър

0
 

Сподели

Shares

Поредното силно представяне на българските младежи в спортното катерене идва от Соуре, Португалия. Там през изминалия уикенд Пепи Иванов спечели втория кръг от Европейската купа по боулдър. Той се състезава във възрастовата група на 18-19-годишните и единствен от всички десет финалисти премина три боулдъра, като и трите изкачи от първи опит.

Петър Иванов
Снимка: Васил Киров/bfka.org

Още един български представител – Петър Атанасов постигна силен резултат. Той се класира на 4-о място на финалите в своята възрастова група – 14-15 години. Това е първият финал за Петър в неговата състезателна кариера.

Петър Атанасов
Снимка: Васил Киров/bfka.org

Христо Урумов и Матей Мицев също взеха участие в кръга от Европейската купа, но не успяха да се преборят за място на финалите. Христо се класира на 11-о място във възрастовата група на 14-15-годишните, а Матей се нареди на 13-а позиция при 16-17-годишните състезатели.

Добрите класирания на младите ни катерачи изведоха България на 5-о място в класирането по нации, в което фигурират общо 20 държави. А след второто си място в Грац (1-ви кръг от ЕК по боулдър) и победата в Соуре, Пепи оглави класирането за 2018 г. при 18-19-годишните.

Следващият кръг ще се проведе на 2-ри и 3-ти юни юни в Делфт, Холандия. А преди това, на 26-и и 27-и май, в Имст, Австрия, ще се проведе Европейското първенство за младежи. В него състезателите ще премерят сили и в другите две дисциплини от спортното катерене – трудност и скорост.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.