Младежи ще опознаят Европа безплатно това лято

Европейската комисия търси младежи на 18-годишна възраст, които да посетят 4 държави в рамките на един месец

0
 

Сподели

Shares

Лятото се задава на хоризонта, а с него и поредната порция невероятни възможности, към които предстои да се устремим. Една от тях идва директно от Европейската комисия и е отправена към всички младежи на 18-годишна възраст. Тя ги кани да се впуснат смело в конкурса, чрез който да спечелят карта за пътуване. С нея 15 хиляди млади хора – европейски граждани, ще имат възможност да пътуват безплатно в Европа в рамките на един месец.

Опознай Европа
Снимка: pixabay.com

Между юли и септември всички те ще се потопят в автентичната атмосфера и културното богатство на 4 държави на Стария континент и ще открият много нови неща не само за местата, които посещават, а и за самите себе си. Възможността за пътуване съвпада и с Европейската година на културното наследство, което означава, че програмата ще е още по-пъстра и изпълнена с многообразие от културни прояви.

За да се увеличи честотата на авантюристичния дух, пътуването между различните крайни точки ще е с влак. В случай, че се наложи, картата за пътуване ще даде възможност за придвижване и с други средства като автобус и ферибот, а в краен случай и самолет. Но основната цел е целият процес да разкрие още повече невероятни гледки към необятната шир на Европа.

Опознай Европа
Снимка: mariborinfo.com
Кога и как да кандидатствате?

Подробности около цялата процедура се очакват съвсем скоро. (Можете да следите за актуална информация тук). Ясно е, че кандидатстването ще бъде в рамките на две седмици през месец юни чрез Европейския младежки портал, където желаещите ще попълнят онлайн формуляр, за да участват в конкурса.

*Европейската комисия поема разходите само за картата за пътуване. Останалата част се покрива от участниците.

Усетихте ли прилив на вдъхновение? Ако отговаряте на посочените условия, не се колебайте, впуснете се в пътуването, което ще ви отведе отвъд представите ви.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.