360° уикенд прогноза: 5-7 май

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 5-7 май

В събота преди обяд времето ще е подходящо за планина. Ще духа североизточен вятър със скорост 4 м/с, но след 13 ч., първо над Рила и Пирин, а след 14 ч. над Югозападна България ще се развиват купесто-дъждовни облаци с гръмотевични бури. Валежите ще са главно в Югозападна и Централна България с изолирани превалявания и в северната част на страната. По крайбрежието и в Източна България ще е без валежи и слънчево с малко облаци. Вятърът при земята ще е от изток: 4-7 м/с. Валежите след 18-19 ч. ще спират.

В неделя времето ще остане нестабилно и подобно на събота, но преваляванията ще започнат по-рано. След 11-12 ч. вече над планините в Югозападна България ще има значителни купесто-дъждовни облаци. Вятърът над 1500 м ще се усили слабо и ще е от североизток със сила 5-7 м/с. След 14-15 ч. валежите ще обхванат цялата страна и ще има превалявания до 20-22 ч.

В понеделник времето ще е най-лошо. Ще има превалявания след 12 ч., като от сутринта ще е облачно със североизточен вятър над 1500 м около 3-6 м/с. По Черноморието ще е облачно, с превалявания и силен североизточен-северен вятър – 7-10 м/с. Ще започне и захлаждане като максималните температури ще са около 22-23 градуса. Валежите ще продължат и във вторник.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.