Четвъртото издание на „БАЙКанджии“

0


Дата на събитието: 02.06.2018

Сподели

Shares

Любители на колоезденето, стягайте велосипедите! По-малко от месец ни дели от четвъртото издание на велосъстезанието „Байканджии“. То ще се проведе на 2-ри юни, а домакин по традиция ще бъде град Априлци.

БАЙКанджии 2018
Трасето

Дължината на разнообразното трасе ще бъде 39 км. То ще преминава през старите махали на града, гъсти букови гори и зелени поляни, откъдето участниците ще имат възможност да се наслаждават на гледките, които се откриват към Централен Балкан.

Маршрутът е подходящ за всички любители на колоезденето – както за по-напредналите, така и за тези от тях, които са по-начинаещи.

Децата до 14-годишна възраст също имат възможност да премерят сили в „БАЙКанджии“, като ще преминат по по-къса отсечка, която ще е с дължина от 8 км.

БАЙКанджии 2016
Снимка: Велосъстезание „БАЙКанджии“ в Априлци
Условия за участие

За да се впуснете в надпреварата, трябва да имате подходящо за планински терен колело, каска и разбира се, приключенски дух. Освен това трябва да се регистрирате предварително тук или тук и да заплатите съответната такса. За участници до 18 години е както следва: 5 лв. при предварително заплащане, 10 лв. при вземане на номера на 1-ви юни и 15 лв. в деня на старта (между 8 и 9 ч. сутринта).

Състезатели над 18-годишна възраст: 15 лв. при предварително заплащане, 20 лв. при вземане на номера на 1-ви юни и 30 лв. в деня на старта (между 8 и 9 ч. сутринта).

За децата от община Априлици и членове на Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм няма такса, но и те трябва да се регистрират на някой от посочените сайтове.

Освен състезанието, тази година организаторите Тур клуб РеМарк и Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм канят всички на концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, който ще се проведе веднага след награждаването. Освен това вечерта ще продължи и с купон с DJ Ostap и Selector Stazz.

Повече информация относно четвъртото издание на „БАЙКанджии“, както и предварителната програма можете да намерите на фейсбук страницата на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.