Гледай Wings for Life World Run на живо

0
 

Сподели

Shares
Wings for Life World Run
Снимка: Ian Witlen for Wings for Life World Run/Red Bull Content Pool

Wings for Life World Run ще завладее целия свят на 6 май. Точно в 11:00 ч. UTC или 14:00 ч. българско време десетки хиляди ще излязат, за да бягат заедно за тезо, които не могат.

В България в пет различни града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, ще бъдат организирани бягания в подкрепа на каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими. В световен мащаб в събитието ще се включат 132 държави. Как протича Wings for Life World Run по земното кълбо, ще можем да следим чрез плеъра по-долу.

Вече е сигурно, че на 6 МАЙ 2018 броят на бягалите за Wings for Life World Run ще нарасне до 500 000 или повече, като името на 500-хилядния участник ще бъде обявено в деня на събитието и има всички шансове той да бъде от България. Още интересни факти съпътстват петото издание на глобалното събитие:

  • През първите четири издания на глобалното събитие общо са изминати 4 276 640 км – еквивалентни на повече от пет пътувания до Луната и обратно.
  • Повече хора, отколкото населенията на Исландия, Гренландия и Лихтенщайн взети заедно са били регистрирани за бягането през четирите издания. 441 021 са бягали за тези, които не могат между 2014 и 2017 г.
  • Най-възрастният участник, записал се за Wings for Life World Run 2018 е 87-годишната Джозефин Бергер, която ще бяга във Виена, Австрия.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.