Над 500 участници в Байк и рън за Чепън 2018

 
0

Сподели

Shares

Байк и рън за Чепън

Над 500 участници се включиха в седмото издание на “Байк и рън за Чепън”, а събитието за пореден път се превърна в истински спортен празник. Атмосферните условия бяха повече от благоприятни, организацията – отлична, а програмата достатъчно интересна какво за участниците, така и за зрителите.

Състезателите премериха сили в няколко категории, разпределени по дистанции (42 км и 21 км), професионална амбиция (Хоби и XCM), възраст и пол (мъже, жени, младежи, девойки, старша възраст и деца (3-5 г, 6-8 г., 12 -19 г.). Благодарение на отлично организираното времеизмерване, участниците в XCM крос-кънтри категорията вече трупаха точки и за годишното класиране на Българските колоездачни серии.

Клуб Велораптор – с цели 6 участника, доминираше при състезателите и излъчи победители в 3 категории. Детайлното класиране е достъпно он-лайн на chepan.stenata.com/results.

Байк и рън за Чепън

Цел за всички участници, независимо от категорията, беше високия 1208 м първенец на Чепън планина – връх Петров кръст. Някои се поспряха на върха, за снимка или за да се насладят на изключителната панорамна гледка, други преминаха покрай оброчния кръст на педали. Тук беше и първата цедка, като двама от победителите – Лъчезар Ангелов (мъже, Елит+, дистанция 42 км XCM) и Алекс Иванов (младежи, 21 км XCM) се движеха плътно в пакет, а секунди след тях върха достигна и Теодор Петров (победител в категорията 21 км Хоби).

За гостите на града, дошли да се насладят на хубавата природа и да наблюдават благородната надпревара, организаторите от общината приготвиха специална програма и различни изненади, с които да поддържат настроението – голяма музикална сцена с фолклорни изпълнения, рок група, документални филми за град Драгоман в Туристически информационен център и изненадата на кмета Андрей Иванов – тур до реставрирания Неделнишки манастир.

Байк и рън за Чепън

„Доволни сме, че за поредна година посрещаме толкова много участници. За нас е от първостепенно значение във всяко следващо издание да нанасяме съществени подобрения в организацията и програмата на събитието. Радваме се, че състезателите го отчитат и споделят с нас хубавите емоции. През 2019 г. ни очакват и някои по-значителни промени в трасето, които ще направят предизвикателството още по-голямо и ще дадат възможност на вече преминалите досегашния маршрут да се насладят на нови гледки и технически изпитания, като заедно с това намалим значително и екологичния отпечатък“, сподели г-н Любомир Попйорданов, идеен инициатор и организатор от магазини „Стената“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.