5 съблазнителни къмпинг места в Гърция, където да бичим айляк

Опъвайте палатките!

2
 

Сподели

Shares
Къмпинг в Гърция
Снимка: news.gtp.gr

Качеството на туристическата услуга, в съчетание с разнообразните локации и красивата природа, превърнаха Гърция в задължителна дестинация за хиляди нашенци, любители на пълноценния отдих. Ето защо спокойно можем да наречем южната ни съседка Лятна България. И тъй като родните курорти отдавна не предлагат нищо друго освен километри бетонна плажна ивица и сергии с, превърналите се в евъргрийн, къси гащи на палми, е време да насочим вниманието си към новопридобитите ни туристически територии.

Ето няколко чудесни и не толкова популярни места за къмпингуване в отсрещна Елада:

Camping Armenistis на Халкидическия полуостров

Къмпинг в Гърция
Снимка: armenistis.com.gr

Обгърнат от свежа зеленина, този къмпинг е разположен в сърцето на Халкидическия полуостров, наречено Ситония. Освен характерната живописна брегова ивица тук ще намерите всичко необходимо за качествено къмпингуване. От палаткови лагери до места за каравани и уютни бунгала. Ако не разполагате с необходимата екипировка, можете да си наемете всичко на място. Любителите на активната почивка пък могат да се отдадат на всякакви видове водни спортове или пък да посетят околните забележителности.

Къмпинг в Гърция
Снимка: armenistis.com.gr

Camping Lichnos в Парга

Къмпинг в Гърция
Снимка: enjoy-lichnos.net

Къмпингът се простира на внушителните 20 хектара площ и е организиран в пълна хармония с природата. Уединен и спокоен, той е чудесен плацдарм за разглеждане на околните забележителности, които включват многобройни пещери, скали с причудливи форми и живописни брегове. Също така можете да се отдадете на дайвинг, каякинг и един куп други активности.

Къмпинг в Гърция
Снимка: svetputovanja.info

Camping Makis на остров Сифнос

Къмпинг в Гърция
Снимка: makiscamping.gr

Ако търсите уединение, съчетано с пълноценен плажен отдих и красиви панорамни гледки – това е вашето място.

Къмпингът може да се похвали с обширна и добре поддържана територия с ясно отделени зони за всяка палатка, а също и с отдалечеността си от шумните курортни селища. Разполага със собствени магазини, ресторант, кафетерии и пункт за наем на екипировка.

Къмпинг в Гърция
Снимка: protothema.gr

Въпреки самодостатъчността си мястото не е отрязано от цивилизацията. Популярният плаж Камарес се намира само на 600 м от къмпинга, а до островната столица Аполония има редовна автобусна линия.

Finikes Camping на полуостров Пелопонес

Къмпинг в Гърция
Снимка: finikescamping.gr

Разположен близо до един от най-красивите плажове на Месиния, само на 2 км от живописното село Финикунда, този къмпинг е подреден и организиран. Разполага с места за къмпингуване сред прохладната сянка на дърветата, ресторант с превъзходна кухня и дори библиотека с книги на няколко езика.

Къмпинг в Гърция
Снимка: finikescamping.gr

Едно от другите качества на Finikes Camping е близостта до различни забележителности като античните градове-крепости Корони, Метони и Пилос, красивия плаж Войдокилия и малкия, но разнообразен остров Сапиенца.

Simos Camping на остров Елафонисос

Къмпинг в Гърция
Снимка: simoscamping.gr

Къмпингът е разположен само на 50 м от едноименния плаж Симос на малкия остров Елафонисос.

Финият пясък, широката брегова ивица, кристално чистите морски води и прекрасните гледки са превърнали Симос във визитна картичка на острова. Към това можем да добавим и факта, че Елафонисос остава малко встрани от обичайните туристически маршрути и вероятността да срещнете някой досаден колега, изтумбил се на тиферич върху шезлонга, е сведена до минимум.

Къмпинг в Гърция
Снимка: simoscamping.gr

Самият къмпинг е разположен на просторна и добре организирана територия като предлага места, както за вашите собствени палатки и каравани, така и за наемането на такива. За почитателите на по-стандартната почивка пък са предвидени и малки бунгала. Друго предимство е наличието на магазин, снабден с всички необходими на туриста стоки, кафене и ресторант.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Благодаря Ви за селекцията. Само моля да се поправите – Парга НЕ е остров.

  2. От изброените съм посещавал Симос преди 5+ години и мястото наистина е чук. Къмпингът сам по себе си не е нещо особено, но е на ниво. Има бюфет за храна и магазин, тоалетните са в прилично състояние. Пристигнахме в 2 вечерта и хората ни приеха. Човекът който ни посрещна беше българин и ни заведе до парцела с едно балканче. Не е като да няма българи там :) но рядко се срещат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.