Дизела обяви плановете си за предстоящия сезон

0
 

Сподели

Shares

На пресконференция, организирана от Петрол АД, планинският бегач Кирил Николов – Дизела обяви плановете си за предстоящия състезателен сезон.

КИРИЛ НИКОЛОВ – ДИЗЕЛА

В България пред бегача предстоят първото издание на надпреварата Red Bull Moreni Challenge, която се организира по негова идея на 9-и юни и третото поредно издание на планинското състезание Пирин Ултра, което предстои от 4-и до 7-и октомври и което тази година за първи път ще бъде част от Migu Run Skyrunner® World Series – Световната купа по скайрънинг.

Още едно предизвикателство очаква Дизела през октомври. Кирил Николов ще премине по планинския маршрут Е4, по време на което в плановете на бегача е включено и заснемането на филм.

Пресконференция Кирил Николов-Дизела

Едно от най-интересните събития, които предстоят за Дизела в следващите месеци е участие в Golden Trail Series. Бегачът е бил специално поканен за участие в сериите и по време на пресконференцията заяви, че за него е изключителна чест да бъде сред най-добрите в света.

Golden Trail Series е поредица от петте най-динамични състезания по планинско бягане, завършващи с гранд финал. За допускане до финала един бегач трябва да влезе в топ 10 на най-добре представилите се от сериите (при мъжете и жените съответно) по точки. Точките се събират като се вземат предвид трите най-добри представяния на всеки бегач от петте състезания. Финалът се предвижда за 20-и октомври 2018, по време на състезанието The Otter в Южна Африка.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Що е то Golden Trail Series?

Olympus Marathon
Снимка: iancorless.com/Skyrunner World Series

На пресконференцията също стана ясно, че Кирил Николов, който е лице на новото гориво Diesel Green Force, ще бъде подкрепен в плановете си от Петрол АД, които застават зад него като генерален спонсор.

Пресконференци Кирил Николов-Дизела

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.