Седемте приключенски чудеса на света

Първа част

0
 

Сподели

Shares
Paragliding in Karakoram
Photo: Mathieu Abrard / Red Bull Content Pool

Светът на приключенията е нашето чудо. Местата, където се случват те, също. Но някога замисляли ли сте се за тези седем, които можем да определим като седемте приключенски чудеса на света? Всъщност едва ли са толкова малко, за да успеем да се впишем в тези тесни граници. Все пак обаче приключенците си имат поне една любима локация, която успява да разтупти сърцето им всеки път, когато отидат там. Следващите няколко са именно такива. Те са изборът на някои от най-добрите атлети в съответния спорт. Виждаме ги и осъзнаваме защо. Затова притаете дъх и се пригответе и вие да бъдете зашеметени.

Парапланеризъм

Незаменимо е чувството на свобода, което те обзема, когато се рееш редом с птиците, когато виждаш красотата на света от тяхната перспектива. Едно от специалните за тази дейност места, според Том де Дорлодот, е планината Каракорум в Пакистан. Високи върхове, глетчери, долини, села допринасят за изграждане на цялостния пейзаж.

Снимка: Tomas Sobek

SUP в Патагония

Учести ли ви се пулсът само при мисълта за Патагония? Има защо. Представете сега и че практикувате SUP в дивата природа, където е много вероятно да не срещнете никого. Съвършенство. Точно затова не се учудваме от избора на Каспър Стайнфат.

SUP в Патагония
© DE HEECKEREN PHOTO/redbull.com
Катерене

Светът на приключенията нямаше да е същият, ако катеренето не съществуваше. Точно затова няма как да споменем и едно от най-подходящите места за практикуване на този спорт. Намира се във Франция и се казва Фонтанбло. Съчетава в себе си красива природа и интересни маршрути, подходящи за всички любители на боулдър катеренето. Изборът на именно това място е на един от най-добрите боулдър катерачи – Шона Кокси.

Боулдъринг във Фонтанбло
© LITTLE SHAO/redbull.com

Сигурни сме, че приключенските ви сетива са будни вече. Затова очаквайте и втората част, от която също не се съмнявайте, че ще усетите прилив на енергия и адреналин.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.