360° уикенд прогноза: 6-8 април

 
0
Планина, облаци
Снимка: thewallpaper.co

Почивните дни ще започнат с валежи в петък и събота, а в неделя ще бъде слънчево и с максимални температури около 16-20 градуса. Най-лошо времето ще бъде в петък в Западна България, където се очакват превалявания и гръмотевици. В източната част на страната ще остане без валежи. В планините на Западна България ще бъде облачно с гръмотевични бури и северозападен вятър до 7-12 м/с.

В събота валежи ще има на по-малко места, но ще остане облачно. Ще превалява над Родопите, Западна Стара планина и в Северозападна България. Вятърът ще отслабва и следобед ще се преориентира от север-североизток със скорост 4-7 м/с. Следобед облачността ще се разкъсва, като вечерта на повечето места ще е ясно.

До края на почивните дни не се очакват други валежи и неделя, и понеделник ще са подходящи за спорт в планините. В неделя високите била и върхове ще са в облаци, но следобед и там ще се изяснява. Вятърът над 1500 м ще е все още силен, до 9-14 м/с от изток, като привечер ще отслабва и в понеделник ще бъде със скорост до 4-7 м/с. В планините ще се затопля като в понеделник на 1500 м температурите ще достигат 13 градуса, а при замята до 20 градуса.

Уикенд прогноза

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.