Masters of Dirt 2018: All In!

0
 

Сподели

Shares

Masters of Dirt 2018

Били ли сте някога на място, където сякаш сте попаднали в сърцето на самия екшън? Където знаете, че в следващите няколко часа адреналинът няма да ви пусне, а напротив, ще става все по-силен. Нещата, които се случват около вас са извънземни, гледали сте ги само на филм, а изведнъж вие ставате част от филма. Навсякъде около вас буквално летят някои от най-добрите фрийстайл атлети на света, а вие просто не можете да повярвате на очите си.

Ако се чудите за какво говоря, отговорът е много лесен. Шоуто се казва Masters of Dirt, мястото е Виена, а тази година събитието е под надслова „All In“. Името говори само за себе си… Ние пък бяхме на място и ще ви разкажем малко повече.

Masters of Dirt 2018

За по-незапознатите, Masters of Dirt е шоу, което включва едни от най-познатите и добри фрийстайл атлети в света. Арената на събитието е изградена специално за различните „спортове“, като включва в себе си няколко огромни скока, степ ъп, степ даун, подвижни платформи и огромна засилка. Участниците в шоуто са над 60 човека, които буквално летят с беемхиксове, маунтин байкове, кросови мотори, ATV-та, моторни шейни, UTV-та и като цяло всичко, което може да се кара на пръст, пред над 15000 души публика. Преди да ви разкажа за самия екшън обаче, ще ви срещна с един от най-легендарните фрийстайл мотокросисти в света – Едга Торонтерас!

Masters of Dirt 2018

Как се чувстваш тук, във Виена, на Masters of Dirt 2018?
Чувствам се страхотно. Тук съм като вкъщи, със семейството ми, братята ми, а за мен това е най-важното. Всичко е повече от чудесно.

Ти си пионер тук, как порасна MOD през годините за теб?
Променя се. Всяка година се променя към по-добро и става все по-зверско шоу. Нивото се вдига, ние вдигаме нивото. Пълна лудница е и всяка година става все по-яко, карачите стават все по-добри, триковете по-силни, уникално е.

Кое е нещото, което най-много ти допада тук?
Това, че карам с истинските си братя, защото тук сме повече от приятели. Заедно сме във всичко и това ни сближава много. Така се гради семейство. Ето например Адолф (Силва – бел.авт.), той не кара като мен фристайл мотокрос, но въпреки това се опитваме винаги да караме заедно, един до друг. Да правим триковете един до друг, имаме си нашите знаци, докато сме на моторите и се разбираме дори без да се наговаряме.

Разбира се, най-важното е споделянето, да има с кого да сте заедно и да вървите напред.
Абсолютно. Това е най-важното, защото когато си сам, нищо не е същото и се губи смисълът.

Masters of Dirt 2018

Кой е най-трудният трик, който ще направиш днес? Всички знаем,че уиповете са твоят специалитет…
Не е толкова за триковете, колкото за самото каране, за мен то е най-важно. Знаеш, моят стил на каране е тотално различен от този на всички…

Всяка година ти правиш и бийтбокс пред многохилядната публика, как започна това?
Когато бях малък, започнах да правя бийтбокс вкъщи, защото аз съм рапър. Обожавам хип-хоп живота и културата и те винаги са били част от мен. Тогава започнах да рапирам по улицата. Така един ден моите приятели, слушайки ме, ми казаха, че задължително трябва да се пробвам някъде, на нещо по-сериозно. Така нещата започнаха да стават по-големи, а аз започнах да ставам много, много добър. Не си спомням коя година, Джорджи (организаторът на MOD – бел.авт.) ме попита защо не направя бийтбокс сесия в шоуто и така до днес.

Кажи няколко думи за хората, които са решили да се занимават с мотокрос и фрийстайл мотокрос.
Пазете се, карайте първо мотокрос, после суперкрос, слейте се с мотора, усетете го, дайте си време да свикнете с него изцяло. А ако искате да карате фристайл мотокрос, помислете внимателно, много внимателно, защото е опасно. Но това е един добър живот, най-якият живот всъщност. И е по-добре от футбол. Не се занимавайте с топки, купете си мотор!

Masters of Dirt 2018

Като цяло MOD е различно шоу в сравнение с другите си братчета. Тук идеята е всички да се забавляват заедно, карачите избухват с едни от най-скандалните трикове и няма никакво напрежение. Може би затова можете да видите например, как Адолф Силва прави в серия двоен бекфлип, последван от флет спин 720 или как 10-има мотокросисти правят един след друг бекфлип с вариация в продължение на 5 минути.

Цялото представление трае около 2 часа и половина, като през това време се случват различни и смея да кажа – все по-откачени неща. В началото всичко започва с едно епично интро, в което можете да видите всеки да скача отвсякъде. Докато мотокросистите излитат от централния скок например, можете да видите как две моторни шейни въртят беклфипове и как момчетата с колелата правят трикове, на които, честно казано, не успях да преброя завъртанията.

Оказа се дори, че някои от карачите, като Адолф Силва например, карат по две неща. Вижте какво ни разказа той в интервюто.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.