„Лицата на Витоша“ – филм за любовта към планината

0


Дата на събитието: 17.04.2018

Сподели

Shares

Четвъртата прожекция на документалния филм „Лицата на Витоша“ се задава с пълна сила. Денят е 17-и април, а Дом на киното очаква всички вас, които търсят и искат да намерят вдъхновение. Да се качат в планината (макар и да са в града) и за пореден път да почерпят от положителния заряд, с който тя умее да ни дарява.

Лицата на Витоша
https://www.facebook.com/events/162543607798669/?active_tab=about

Филмът ще ви въвлече в съдбите на девет различни личности – хижари, алпинисти, спасители, водачи. Всички те обаче са свързани по един начин – от любовта към Витоша, към Планината…

„Лицата на Витоша“ е дело на Александър Петков и Никола Арсов като част от любителски проект. Те обаче са мотивирани да покажат отношението си към планината. По този начин искат да запалят искра у все повече млади хора да се запътят нагоре. Да отворят обятията си за магията на планината, която прегърнат ли, почти сигурно е, че ще се превърне в силна любов.

Витоша
Снимка: Михаела Стоянова

А самата прожекция на филма има и друга кауза. Със събраните средства от билетите ще се подкрепят три неправителствени организации (някои от главно действащите лица в тях ще видите във филма). Те работят с деца и младежи, като основната им цел е да изградят планинарска култура у тях.

Във фейсбук събитието можете да видите кои са тези организации. Също така ще разберете кои са лицата, които ще ви вдъхновят с историите си, както и повече информация за продажбата на билети. А как се поражда идеята за филма, вижте в интервюто ни с Алекс – един от създателите му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.