Отлично българско представяне на (полу)маратона Vodno-Matka в Македония

0
 

Сподели

Shares

На 25-и март планината Водно и каньонът Матка в Македония посрещнаха бегачите, които се осмелиха да се впуснат в първото издание на състезанието Vodno Matka Trail Marathon. Надпреварата се проведе в две дистанции – дълга – 40 км и къса – 23 км. И в двете състезания имаше български представители, които се представиха повече от добре.

Vodno Matka Trail
Резултати

Александър Спасов от клуб „Жулистан“ се наложи над конкуренцията и се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в 23-километровата дистанция. На второ и трето място успяха да се наредят двама македонци – Марян Бонев и Александър Кирковски.

Vodno Matka Trail Marathon
Снимка: facebook.com/vodnomatka

При дамите Дора Кузманова от Софийски планински клуб също взе участие в късата дистанция и успя да финишира трета. Победител в полумаратона е холандката Ирена Ван Ас, а втора се класира македонката Ана Велкова.

А в дългата дистанция от 40 км Веселка Великова, отново от Софийски планински клуб, финишира с второ време. На най-високото стъпало на почетната стълбичка се качи македонката Мери Мирческа, а за третото място се пребори Саня Найдовски.

При мъжете в дългата дистанция трима македонци се наредиха на почетните места – Александър Стойкоски, Деян Тодевски и Александър Симяновски. Веднага след тях, на четвърто място финишира българинът Иван Топузов.

Трасетата

Бегачите, които се впуснаха в маратона, стартираха от квартал Водно в Скопие и трябваше да преминат по трасето, по което имаше 9 контролни и 8 подкрепителни пункта в рамките на 10 часа. Общата денивелация беше 2800 м, най-високата точка – 1060 м, а най-ниската 294 м.

Планината Водно

Късата дистанция стартира от същото място. По трасето имаше 5 контролни и 4 подкрепителни пункта, денивелацията беше 1400 м, а участниците трябваше да преминат разстоянието в рамките на 7 часа.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.