Започва серия от тренировки за първия столичен полумаратон

Който ще се проведе на 13-и май

0


Дата на събитието: 25.03.2018

Сподели

Shares

Само шест седмици ни делят от първия столичен полумаратон. Той ще се проведе на 13-и май, а в периода до тогава, организаторите на надпреварата стартират серия от регулярни безплатни тренировки. Те ще бъдат водени от професионални треньори по лека атлетика. В тях може да се включи абсолютно всеки, без предварителна регистрация или изисквания, тъй като основната цел е не само подготовка за надпреварата, а и да се популяризира активният начин на живот.

Първи столичен полумаратон

Първата отворена тренировка ще се проведе само след два дни – на 25-и март. В рамките на 1 час – от 10 до 11 ч. всички желаещи могат да станат част от нея. Изходната точка е паркингът на магазин „Kaufland“ на бул. „Тотлебен“ (на ъгъла с бул. „Княз Борис III“) в София. Треньор ще бъде Магдалена Христова – професионален инструктор от клуб „Приорити спортс“.

Първи столичен полумаратон

Сред активностите ще има загрявка, бегови упражнения, бягане по алеята на бул. „Княз Борис III”, както и разтягане. Независимо дали сте напреднали или начинаещи в бягането и спорта като цяло, тренировката е подходяща за всички вас. Освен всичко, в нея ще има и специални занимания за деца, които ще се проведат на паркинга пред магазина в същия часови диапазон. Това дава възможност на всички семейства да прекарат една активна сутрин под наставничеството на професионални треньори.

Първи столичен полумаратон

Актьорите Орлин Павлов и Лорина Камбурова са потвърдили участието си както в първата тренировка на 25-и март, така и в първия столичен полумаратон. Двамата приканват всички столичани също да се впуснат в надпреварата, независимо дали са любители или професионалисти.

Изборът за начална дата на тренировките не е случайна. Един от организаторите на събитието – Еленко Еленков от Спортен клуб „Бегач“ смята, че 6 седмици са напълно достатъчни за качествена подготовка за подобно състезание.

Първи столичен полумаратон

Регистрацията за първия столичен полумаратон вече е отворена, а броят на желаещите да се включат в него все повече се увеличава. Ако и вие искате да се впуснете в надпреварата, не се колебайте да се запишете на промоционална цена до края на месец март. Можете да го направите тук.

На 13-и май ще се проведе и друго състезание – “RUN4EU”, в което всички ученици ще имат възможност да вземат участие в четири дистанции – 5, 10, 21.1 и 4Х5 км. Благодарение на Председателството на Европейската комисия в България, регистрацията за тях е напълно безплатна.

Първи столичен полумаратон

Столичният полумаратон се организира от Спортен клуб „Бегач“ и Kaufland България, в партньорство със Столична община, „София – Европейска столица на спорта 2018“ и Спортен клуб „Приорити спортс“.

Повече информация за всичко, което предстои да се случи на 13-и май, можете да намерите на сайта и фейсбук страницата на събитието, както и на фейсбук страницата на RUN4EU.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.