ЧЕПЕЛАРЕАДА 2011: репортаж

0
 

Сподели

Shares

Чепелареада 2011

Близо 200 състезатели от различни възрасти, разпределени в отделни стартови групи – мъже ски, мъже сноуборд, жени ски, жени сноуборд, взеха участие в снежното състезание – Чепелареада 2011 (www.chepelareada.com), което се проведе на връх Мечи Чал (височина 1875 м), Чепеларе.

Чепелареада 2011

Предизвикателството за авантюристи се организира за втора поредна година, а провокациите към участниците се разпростираха през цялото трасе с дължина около 2 км. Състезателите показаха комплексни умения, докато преминаваха през различни етапи на трасето – скачане с чувал, спринт до екипировка, цепене на дърва, водна стрелба, обстрел с фунийки по мишена, забиване на пирон и преминаване през всякакви неравности и препятствия по пистата.

Чепелареада 2011

Условие за участие беше състезателите да са над 18 и под 81 г., а добрата организация и хубавото време допълнително помогнаха за настроението на пистата. Събитието се превърна в празник за Чепеларе и района, който се слави от години със своите традиции в зимните спортове.

Най-оспорвана категория беше мъже ски, в която стартираха пет квалификационни серии по 16 човека. След доста обрати и успешно преминаване, победител стана Симеон Милчев от Чепеларе, който сподели, че очаква състезанието от самото му обявяване.

При жените скиорки първото място грабна Eкатерина Шокова, а при мъжете сноубордисти най-бърз се оказа Костадин Костадинов (Фози), който още от миналата година се закани да спечели призовото място.

Състезанието премина без инциденти и травми, благодарение на обезопасителните мрежи и добрите мерки за сигурност предоставени от организаторите и Чепеларе курорт.

Чепелареада 2011Чепелареада 2011Класирането за всички състезателни категории е, както следва:

Мъже – ски:
1. Симеон Милчев
2. Димитър Пичуров
3. Борислав Хаджиев

Жени – ски:
1. Екатерина Шокова
2. Христина Пищалова
3. Лилия Пандурова

Мъже – сноуборд:
1. Костадин Костадинов
2. Антон Кефилев
3. Владимир Трифонов

Жени – сноуборд:
1 Марина Кеменчеджиева
2. Живка Узунова
3. Наталия Величкова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.