Ръчно направените сплитборд автомати

 
0
Karakoram Bindings
Снимка: Karakoram

Планински хора, иноватори, райдъри – това са създателите на сплитборд автоматите Karakoram. Дизайните, които разработват, са проектирани на база опита, който всеки от членовете на екипа има в планината и всеки от моделите е изработен така, че да задоволи изискванията на самите създатели.

В основата на бранда стоят двамата братя Брайс и Тейлър Клостър, които започват с простата цел да се занимават с нещо, съчетаващо кариерите им с най-голямата им страст – планината. И двамата имат дипломи по механично инженерство, повече от общо 30 години опит в механичния дизайн и цял живот опит в ските и сноуборда.

Karakoram Bindings
Снимка: Jones Snowboards

“С нашето образование и опит започнахме с идеята да отведем екипировката за беккънтри на следващо ниво като започнахме през 2009 със сплитборд системата Split30.” – разказва Брайс Клостър в историята на марката.

Уникалното на автоматите Karakoram е, че всеки модел се сглобява ръчно в магазина-работилница на марката в North Bend, Вашингтон. Всички работници, обвързани в процеса, пък са сноубордисти, практикуващи беккънтри каране или приключенци, които сами изпробват моделите. Концепцията за създаване на продукт “от райдъри за райдъри” се вижда повече от ясно именно в работилната на Karakoram, а тя и страхотното качество на всеки модел е основна причина автоматите да бъдат предлагани и в магазина на True Riders в София.

Karakoram Bindings

Една от най-значимите технологии при автоматите на Karakoram, която в момента очаква одобрение за патент, е “Ride-Stride” (Карай-Върви). Технологията позволява два различни режима за позиция на автомата – за каране и ходене, а целта е и при двете дейности карачът да се чувства максимално комфортно, като преминаването от единия в другия режим става супер лесно – само със завъртане на “ключ” в задната част на автомата. В режим за ходене, ъгълът, под който обувката стъпва в автомата, се намалява с 8 градуса, а в режим за каране ъгълът може да бъде нагласен спрямо личните предпочитания на карача – между 0 и 22 градуса.

За тази технология, както и за останалите характеристики на автоматите, които ги правят уникални за пазара, разказва Дойчин от True Riders в следващото видео. Ако искате пък да получите още много

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.