Байк и рън за Чепън за седми път

Надпреварата става част от Българските колоездачни серииДата на събитието: 28.04.2018
0

Седмото издание на едно от най-големите състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ ще се проведе на 28-и април в Драгоман. За поредна година Чепън планина ще събере любителите на екстремните преживявания, активния начин на живот и българската природа.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

През 2018 г. в надпреварата ще има една основна промяна – тя става част от Българските колоездачни серии. Това от своя страна дава право на квалификационни точки за годишното класиране на Българската колоездачна лига (БКЛ).

Велонадпревара

XCM „Рейс серии“ и Хоби ще бъдат основните категории във велонадпреварата. Дистанциите и тази година ще бъдат две – 42 км и 21 км.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

В дисциплината XCM могат да се включат всички, които са регистрирани в Българската колоездачна лига. Надпреварата ще се проведе според правилата на лигата, а тези, които успеят да я завършат, ще спечелят точки, които след това ще важат за годишното класиране.

В категория Хоби могат да вземат участие всички, които не искат да вземат участие в състезанието за точки.

Състезание по планинско бягане

И тази година участниците имат възможност да избират между две дистанции – маратон (42 км) и полумаратон (21 км). Категориите ще са две – мъже и жени.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

Стартът и на двете състезания – велонадпреварата и планинското бягане ще бъде даден пред Община Драгоман. Участниците в по-късата дистанция ще направят една обиколка. Тези, които се впуснат в състезанието на 42 км, ще преминат още веднъж по трасето, което е под формата на осмица – това означава, че няма да има повторение на пейзажите, които състезателите ще имат възможност да видят.

Детско велосъстезание

Паралелно с двете състезания, на площада пред Община Драгоман ще се проведе и детско велосъстезание, където ще могат да премерят сили и най-малките ентусиасти.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

Ако и вие искате да се включите в „Байк и рън за Чепън“, можете да се регистрирате тук. А ако се чудите как да стигнете до Драгоман, ще имате възможност да го направите с БДЖ – по традиция всяка година цял вагон извозва всички, които искат да станат част от надпреварата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.