Постиженията на българските фрийрайдъри продължават

Божана и Елена отново се качиха на почетната стълбичка

0
 

Сподели

Shares

Българските фрийрайдъри отново затвърдиха позициите си с сред най-добрите карачи в света. На 24-и февруари се проведе едно от най-силните състезания от Freeride World Qualifier – Open Spaces Silvretta Montafon 3* в Австрия. В него Божана Чалъкова и Елена Митренгова отново се качиха на почетната стълбичка. Божана се нареди на трета позиция при жените сноубордисти, а Елена стана втора при жените скиори. Най-оспорваната категория на мъжете скиори донесе 15-о място на третия български представител – Валери Пелтеков.

Снимка: Манол Чалъков
Български фрийрайд отбор
Снимка: Манол Чалъков

За дамите на българския фрийрайд отбор това е поредното почетно класиране. От трите си старта през сезона Божана вече има три подиума, а Елена спечели две призови места от общо три старта, в които е взела участие. Постиженията им ги отвеждат съответно до 13-о и 19-о място в генералното класиране на Freeride World Qualifier. Тези резултати създават и перспектива за българските фрийрайдъри да участват в най-голямата финална надпревара от сериите – FWQ Open Faces Obergurgl в Австрия през април.

Български фрийрайд отбор
Снимка: Манол Чалъков

Повече информация за миналите участия на отбора в състезания от FWQ можете да намерите тук

А за да продължи устрема си към най-големите световни състезания, българският фрийрайд отбор има нужда от нашата подкрепа. Какво можем да направим, за да се радваме на още успехи на родните ни състезатели, можем да разберем тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.