Добро представяне на българските фрийрайдъри във FWQ

 
1
Български фрийрайд отбор
Борис, Елена и Валери на Grossglockner Freeride Open**/Снимка: Манол Чалъков

След като Симеон Павлов стартира участието си във Freeride Junior Tour със състезанието във Вербие, Швейцария, Българският фрийрайд отбор продължи към първия старт във Freeride World Qualifier. В събота (13. януари) Валери Пелтеков, Елена Митренгова и Борис Първанов направиха много добро участие на Grossglockner Freeride Open с ранг 2 звезди. Състезанието дебютира в календара на квалификациите за световния тур, а Курортът и селцето Heiligenblut, които бяха домакините, са в подножието на най-високия връх в Австрия – Гросглокнер (3798 м).

„Мястото е изключително спокойно и е една прекрасна зона за фрирайд, разположена в най-стария и най-големия национален парк на Австрия.“ – разказват от отбора. „Склонът на състезанието беше от върха на Magroetzkopf и предлагаше дълго спускане с разнообразни „фийчъри“, до който се стигаше след около 40 мин. катерене.“

Български фрийрайд отбор
Grossglockner Freeride Open**, Австрия/Снимка: Манол Чалъков

„Въпреки изключително малкото време за подготовка и каране преди състезанието, съумяхме да стартираме успешно в сезона.“

В старта участие взеха повече от 70 фрийрайдъри. Само 3 точки не достигат на Валери, за да се качи на подиума в оспорваната категория „ски мъже“. С резултат от 75 точки той се класира на петото място, като изпъква с креативна линия, която никой не е карал преди това и въпреки задния си стартов номер (76-и, предпоследен на склона).

Български фрийрайд отбор
Grossglockner Freeride Open**, Австрия/Райдър: Валери Пелтеков, снимка: Манол Чалъков

Елена се класира 6-а при ски жени с хубаво и стабилно каране, а Борис губи контрол в горната част на склона и остава 19-и.

„Въпреки това си тръгнахме от мястото с хубави емоции и надъхани за следващите стартове.“ – коментират българските състезатели. Следващият старт в програмата им е на 20-и януари в Капл, Австрия, когато и Симеон Павлов ще се състезава в Арк 1950, Франция във Freeride Junior Tour.

Български фрийрайд отбор
Валери, Борис и Елена на Grossglockner Freeride Open**/Снимка: Манол Чалъков

Всичко актуално около Българския фрийрайд отбор можете да следите в страницата им във Фейсбук и сайта freerideteambg.com

1 коментар

  1. Отборът ни се е представил много достойно и те са наша гордост още на първото им участие в световния елит на дисциплината. Но жалко, че оценката в този спорт е субективна. Например, няма начин Елена – такова нежно и красиво момиче “с хубаво и стабилно каране” да не е заслужавала поне трето място. Обаче здраве да е, отборът да продължава все така!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.