Най-добрият ски курорт в света за 2017

0
 

Сподели

Shares

Някога били ли сте във Вал Торенс? Ако не, а имате възможност да отидете там, не се колебайте да го направите. Така ще можете да кажете, че сте били в най-добрия ски-курорт в света за 2017 г.

Вал Торенс
Снимка: valthonet.com
Местоположение

Вал Торенс се намира във Френските Алпи, на 2300 м н.в. Освен че е най-високият в Европа, за втора поредна година той печели и приза за най-добър в света. Курортът е най-посещаваното място за каране във Франция. Пистите му привличат много чужденци. 70% от всички посетители всъщност не са французи и идват специално там от всички краища на света.

Вал Торенс
Снимка: Wikipedia

Голямата надморска височина позволява сезонът в курорта да започне още в средата на ноември. Отидете ли там, имате повече от 600 км писти, по които да карате и да се наслаждавате на всичко, което ви заобикаля. Това го прави един от най-големите райони със свързани писти в света. Най-високият достъпен връх в околността, от който можете да се спуснете със ски, е висок 3220 м. Можете да го достигнете с лифт, който от своя страна е един от най-големите в света. Капацитетът му е 150 човека.

Cime de Caron
Снимка: mapio. net

Общият брой на лифтовете във Вал Торенс е 31. Сред тях има както влекове, така и седалкови и кабинкови лифтове.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.