Храна за роботи

Емил Цолов-Робота за кошерите, пчелите и панацеята.

 
1

Няма как да сте пропуснали – през годините Емил Цолов-Робота се наложи като един от героите, намиращи най-често място на страниците на списанието, както и на сайта ни. Робота е и наш приятел – страхотен, особен, усмихнат, вечно деен приятел, от когото винаги можеш да научиш още нещо интересно.

robota
Емил Цолов-Робота пред обектива на Рус Вакрилов.

Дори няма да се опитваме да изредим всичко, с което се занимава. Въпреки че на тези снимки го виждате с неговата любима уейкборд дъска, тези дни Робота не кара активно – не и след една доста, доста тежка контузия. Последното обаче не го е накарало да се заседи, дори напротив – просто е насочило енергията му в няколко други проекта. Учудващо или не, единият от тях е свързан с производство на… не, не на уейкборд дъски. А на мед.

“Преди да се захвана с това, изобщо не си купувах мед. Съответно – и почти не ядях мед. Но в момента, в който започнеш да назнайваш това-онова за пчелните продукти… разбираш, че те са панацея! Нямат аналог и са абсолютно незаменими. Всъщност хората познават най-вече меда, но не и другите пчелни продукти. Не знаят за най-силния имуностимулатор в природата – прашеца, нито за млечицето, което е храната на кралете.”

robota
Емил Цолов-Робота пред обектива на Рус Вакрилов.

И тъй като Робота е екстремен и истински герой, вероятно не трябва да ни учудва какво е най-полезното, което е открил в пчелите. И въпреки това – учудва ни.

“Знаеш ли кое е нещото, което се отрази най-добре на тялото ми? На това силно измъчено в миналото, в гонитба на спортни успехитяло? Пчелната отрова и нейното силно противовъзпалително действие. Цялата процедура се нарича апитерапия и се изразява в прогресивно увеличаване броя на ужилванията.”

Робота не се плаши от ужилванията, а очевидно не го притеснява и работата с пчелите като цяло, макар че всъщност се е оказала много по-тежка от началните очаквания.
“Захванах се с пчелите, защото си помилих, че е лесно”, откровен е той. “Видях какво правят някои хора и ми се стори, че не е нищо особено. Това е и една от най-големите грешки в живота ми – ужасно сложно занимание е. Но и ужасно интересно.”

Цялото ни интервю с Робота ще можете да прочетете в броя ни за Зима 2017 – излиза още в началото на декември!

Ето и още по темата за производството на чиста храна и неговата особена връзка с екстремните спортове – лютото ни интервю със Сандо и фермерския ни разговор с Доктора.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.