Renault Morning Run за шести път

0
 

Сподели

Shares

Едно от най-масовите спортни събития в София – Renault Morning Run се проведе в сутрешните часове на 29-и октомври. Шестото поредно издание се проведе по алеите на Борисовата градина и с рекорден интерес. В него взеха участие над 700 души на различни възрасти. А дисциплините, в които се състезаваха бяха 5, 10 и 20 км.

Renault Morning Run

Това, че сред участниците имаше най-различни хора – професионални бегачи, любители, журналисти и деца, показва, че бягането става все по-атрактивен и масов спорт. За първи път състезателите на 10-километровата дистанция надминават по брой бягащите по 5-километровото трасе.

Новости на Renault Morning Run

Новости в организацията също не липсваха. По трасетата имаше пейсъри, които задаваха темпо. Благодарение на тях много хора успяха да подобрят личните си рекорди.

За първи път се проведе и медийното състезание Media Run. 20 представители на различни медии избягаха трасето от 5 км, като се бореха за приза „най-бърза медия“.

За най-малките участници също имаше специално състезание – Sofia Kids Run. То цели да популяризира здравословния начин на живот, както и да накара децата да заобичат бягането и  дейностите на открито. 50 малчугани се впуснаха в надпреварата и се забавляваха по трасето.

Renault Morning Run

Всички финиширали по различните дистанции получиха медали и подаръци от организаторите.

Една от традициите на Renault Morning Run беше продължена и тази година. Всеки от участниците имаха възможност да подкрепят благотворителна кауза. Всеки 5 лв. от таксата за участие ще бъдат дарени на Фондация „Воден път“, с които ще се организира коледен турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения.

Повече информация относно шестото издание на Renault Morning Run, както и пълното класиране във всички дистанции, можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.