Найджа Хюстън спечели SLS Nike SB Super Crown

0
 

Сподели

Shares
SLS
Снимка: Monster Energy

Последният кръг на Street League Skateboarding се проведе в Лос Анджелис, Калифорния само преди няколко дни. Атлетът на Monster Energy – Найджа Хюстън, спечели кръга, като записа най-висока оценка за целия сезон и грабна 20-та си победа в турнира.

SLS
Снимка: Monster Energy

Спечелването на SLS Nike SB Super Crown World Championship обаче не беше толкова лесно за Найджа. Малко преди най-важното състезание за сезона атлетът претърпява лошо падане, което за малко да го лиши от участие в Лос Анджелис въпреки двата златни билета и 280 спечелени точки на квалификациите. Допълнително затруднение за Хюстън бе и самото трасе, конструирано от California Skateparks, на което липсваха големите скокове, рейлове и трансфери, на които той доминира.

Надпреварата започва с Run секцията, на която всички атлети имат по два опита. Местният скейтър Луи Лопес вдига летвата като пръв влиза в 9-ките с оценка 9.1 и 9.4. След него най- добре се представя шампионът от 2016 Шейн Онийл с 9.2, следван плътно от бразилецът Келвин Хофлер. Хюстън обаче не се пречупи и също записа солидни точки – 9.0 и 9.2.

SLS
Снимка: Monster Energy

В следващата секция – Best trick, Хофлер се изстрелва начело, а останалите, включително Найджа се провалят в първите си опити. Настоящият победител обаче, успя да закове ноли хилфлип ноусблънт на големия рейл за 9.3 точки, с които се изкачи до втора позиция.

Най-високият резултат, получен за цялата година – 9.4, беше присъден именно на Найджа Хюстън след перфектен кикфлип 270 липслайд.

„Всяка победа е приятна, но тази е още по-специална.“ – сподели Найджа след състезанието: „Преживях няколко тежки седмици и щях да бъда доволен само да карам с приятелите си днес. В момента съм контузен, но аз съм от хората, които са готови да преглътнат болката, за да се състезават.“

SLS
Снимка: Monster Energy

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.