С ACLIMA от глава до пети

0
 

Сподели

Shares

Марката ACLIMA е създадена през 1939 година от семейство Йохансен, и оттогава досега три поколения от рода се грижат за топлината и удобството на всички, предпочели да прекарват времето си сред природата. В портфолиото й ще открием разнообразни продукти, чиято функция е една-единствена – да ни осигурят всичко необходимо за активен спорт на открито, или просто да ни гарантират така желаната топлина в студените дни. 

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Отдадеността на марката към откритите пространства върви ръка за ръка със старанието за устойчиво производство и намален разход на ресурси – от употребата на FSC сертифицирана хартия в опаковките, през производство в Европа и съответно – по-малко вредни емисии по време на транспорта, до използването на щадящи околната среда технологични процеси в производството, съобразно стандарта ISO 14001.

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Първи, най-важен слой: съхрани топлината близо до тялото

Термо бельото на ACLIMA ни пази от студа със 100% мериносова вълна и леко, и топло термо бельо, което осигурява надеждна защита, независимо от предизвикателствата на времето. Продуктите се характеризират с прецизна комбинация от материали (фина вълна мерино), плетка и дизайн, които осигуряват максимален комфорт, ефективност и функционалност.

Препоръчваме:

ACLIMA LIGHT WOOL CREW NECK W

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Изключително леко и ефирно термо бельо. LightWool е най-новата серия меки вълнени облекла от ACLIMA, изработени от 100% мериносова вълна. Платът тежи едва 140 г/кв.м, а нишките са с дебелина под 17 микрона, което прави дрехата изключително мека и приятна на допир. Тънката мериносова вълна има отлични изолационни качества и предпазва от студ и топлина. Подходяща е както през зимата, така и за топлите летни месеци.

ВИЖ повече за продукта и поръчай онлайн от тук.

ACLIMA WARM WOOL LONG PANTS M

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Топъл вълнен клин, подходящ за активен спорт или свободно време. WarmWool е класическа серия меки вълнени облекла от ACLIMA, направени от 100% мериносова вълна. Платът е плътен, с тегло 200 г/кв.м., мек и приятен на допир. Облеклата от серията WarmWool са подходящи за есенно-зимния период и температури от +10 до -10 градуса.

ВИЖ повече за продукта и поръчай онлайн от тук.

ACLIMA WOOL SHELL SUMMIT PANTS

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Плътни 3/4 панталони с ципове по цялата дължина на крачолите за лесно събуване и обуване, без да трябва да разкопчавате или събувате ски- или трекинг обувките си. Изработени от смес с вълна мерино – 54% мерино, 42% полиестер и 4 % еластан. Могат да се носят като първи слой или над друг клин или панталони за допълнителна изолация. Материята Wool Shell е устойчива на контакт с абразивни повърхности, което я прави идеална за алпинизъм и катерене, а рефлективни елементи по плата осигуряват повече видимост в тъмнината.

ВИЖ повече за продукта и поръчай онлайн от тук.

Шел якета за максимален комфорт и защита от елементите

Шел якетата (или „черупките“) на ACLIMA могат да бъдат носени както като втори слой, така и като външен – в зависимост от условията, температурите и нивото на активност.

Препоръчваме:

ACLIMA WOOL SHELL JACKET

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Плътно функционално яке с удобна качулка, изработено от мерино бленд – 54% мерино, 42% полиестер и 4 % еластан. Подходящо за носене като външен слой или под твърдо яке. Устойчиво на контакт с абразивни повърхности, което го прави идеално за алпинизъм и катерене, а качулката е подходяща и за носене с каска. С множество практични детайли – гръден джоб с цип и асиметричен цип, който се закопчава встрани от брадата; прорези за палците на ръкавите и рефлективни елементи. Якето е подходящо за агресивен спорт, негостоприемна среда и всякакви замърсявания.

ВИЖ повече за продукта и поръчай онлайн от тук.

ACLIMA LARS MONSEN ANARJOHKA JACKET

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Плътно функционално яке, изработено от мерино бленд – 54% мерино, 42% полиамид и 4 % еластан, което може да се носи като външен слой или под твърдо яке. Lars Monsen Anarjohka е топ серията на Aclima, посветена на изследователя и пътешественик Ларс Монсен, който е и консултант на марката. Серията се характеризира с висока функционалност и множество иновативни детайли. Якето е устойчиво на контакт с абразивни повърхности, което го прави идеално за алпинизъм и катерене. Функционални детайли като четири джоба с цип – два гръдни и два от всяка страна, с кука за окачване на компас или друга екипировка, дълги ръкави с прорези за палците, рефлективни елементи и куки за окачване на врата и ръкавите – идеални за простиране над печка в хижите. Anarjohka Jacket ще се справи с най-неблагоприятните условия, без да разочарова, независимо от предизвикателствата, на които го подлагате.

Най-лесно се измръзва през крайниците

Не пропускай дребните детайли в екипировката – често те се оказват по-важни, отколкото би могъл да предположиш. В студени температури и екстремни условия, да предпазиш крайниците – крака, ръце и глава, може да е от критично значение.

Препоръчваме:

ACLIMA HOT WOOL SOCKS

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Чорапи от дебела мериносова вълна за много студено време, които ще стоплят дори най-големите противници на студа.

ACLIMA LARS MONSEN ANARJOHKA HEADBAND

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,Плътно изплетена лента за глава от мерино бленд – 54% мерино, 42% полиамид и 4 % еластан, идеална за спортове с висок интензитет на натоварване през зимата (ски-алпинизъм, катерене, тичане в зимни условия). Предпазва челото, ушите и врата, като вентилира горната част на главата.

ВИЖ повече за продукта и поръчай онлайн от тук. 

ACLIMA MULTIFUNCTIONAL BEANIE

Aclima, Skisharki, Скишарки, термо бельо, вълна, мерино, облекло,

Шапка, лента за глава и тунелен шал в едно за активен спорт в студено време. Горната част се затваря с помощта на ластично въже – разхлаби за повече проветрение при интензивно натоварване, или затвори докрай за отлична изолация от студа. С вградена мембрана срещу вятър между подплатата и външния слой.

ВИЖ повече за продукта и поръчай онлайн от тук. 

Продуктите на ACLIMA, както и още много екипировка за спорт на открито, ще намерите в магазин Скишарки. Създаден от хора, които обичат спорта и времето на открито, магазинът работи в услуга на планинари, скиори, катерачи, бегачи, ориентировачи и други приключенци (работят и в тесни връзки с български атлети – виж повече в блога на skisharki.bg).

Предлаганите продукти са внимателно подбрани, с доказани висока функционалност и качество, а марките демонстрират отлични практики в използването на възобновяеми ресурси и опазването на околната среда. Магазинът предлага продукти на скандинавските марки Aclima, Fjällräven и Hestra, ски обувки от Tecnica, Nordica и Dalbello, трекинг обувки Hanwag, екипировка за планинско бягане на Raidlight и LaSportiva, шосейни и трейл обувки за бягане на Altra Footware, слънчеви очила и ски маски на Gloryfy Unbreakable Eyewere.

Скишарки е в София на ул. “Николай Хайтов” 2, както и на skisharki.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.