Подготви се за студените месеци

0
 

Сподели

Shares

Северните страни – онзи регион, известен с неустойчивото си, сурово време, екстремни предизвикателства и изключителен пейзаж. Необходимостта от екипировка, която да може да се справи с трудните условия, безкомпромисно и безусловно, води до появата на няколко марки, успели да се докажат във времето и да съхранят традициите, обогатявайки ги с най-иновативните технологии и иновации в материите и производството. Опитът им се простира далеч назад във времето, чак до началото на миналия век, а стремежът им е един – да създадат продукти, на които ще можем да разчитаме във всякакви условия и терени, и ще ги ползваме дълги години, без да се притесняваме от спад в представянето им.

В студеното време най-важно е да се погрижим за крайниците – за да се предпазим от неприятните ефекти от минусовите температури, длъжни сме да осигурим пълна защита за краката и ръцете.

Hanwag, Скишарки, SkiSharki, обувки, планина, туризъм, алипнизъм

Където пътеката те отведе: с обувките на HANWAG

Кръстена на създателя си Ханс Вагнер – трето поколение обущар, германската марка създава висококачествени алпийски и трекинг обувки от 1921 година. В историята й присъстват няколко значителни момента – сред тях са първата разработена изключително за ски туринг обувка, произведена през 1970 г., както и първите обувки, създадени специално за парапланеристи през 1987 г. – сегмент, в който и до днес HANWAG е лидер.

В днешни дни марката, родом от Бавария, все още пази наследството на основателя й, като обогатява дългогодишния си опит и традиционното производство със сложни технологични иновации, за да предложи широк спектър от обувки за туризъм, планинарство и алпинизъм. Създадени, за да бъдат използвани сред природата, всички модели на марката се произвеждат с изключително внимание към използваните материали – максимално щадящи околната среда, и с минимален разход на ресурси в производството и транспортирането на продуктите.

Най-големият плюс за природата (и за джоба ни) обаче си остава дълготрайността на обувките HANWAG – благодарение на специалната конструкция и шев, подметката на всички модели може да бъде подменена, за дори още по-дълъг живот.

Препоръчваме:

HANWAG BELORADO MID LADY GTX

Hanwag, Скишарки, SkiSharki, обувки, планина, туризъм, алипнизъмУниверсална дамска обувка със средна височина, подходящи за ежедневна употреба и туризъм, къси и средни преходи с лека раница. С горна част от лек велур и синтетика, с трайно водоустойчива и дишаща мембрана GORE-TEX® за защита от влага и дъжд. Циментираната подметка от Vibram® лесно се подменя в случай на нужда, като по този начин допълнително удължава живота на обувките. Функционални детайли като лесно регулируеми връзки, кукички на глезените и примка на петата и езика осигуряват лесно обуване и плътно, удобно прилягане към крака. Допълнителното омекотяване в петата гарантира комфорт дори при дълго носене и твърди, неравни терени, а използваният двоен шев в зоните с най-голямо натоварване и кожените протектори отпред и отстрани осигуряват защита по планинските пътеки.

Тегло: 540 г

ВИЖ повече за модела и поръчай онлайн от тук.

HANWAG BADILE COMBI II GTX

Hanwag, Скишарки, SkiSharki, обувки, планина, туризъм, алипнизъмИзключително лека и технична обувка, подходяща за дълги преходи по труден алпийски терен, виа ферата маршрути, високопланински турове и глетчери, съвместима с хибридни (полу-автоматични) котки. Горната част е от устойчив на триене Cordura® материал с подсилени шевове, велур и неопрен, а водоустойчивата и дишаща мембрана GORE-TEX® с тънка изолация прави обувките подходящи и за летния сезон. Пълното опасване на долната част на обувката с гумен борд осигурава защита от остри камъни, а циментираната подметка от Vibram® е лесна за подмяна. С лесни за регулиране връзки, куки за връзките на глезена за прецизно напасване, стабилизиращ полиуретанов джоб за петата и жлеб за полуавтоматични котки.

Тегло: 540 г

ВИЖ повече за модела и поръчай онлайн от тук.

Погрижи се за ръцете с HESTRA

Един от водещите световни производители на ръкавици започва съществуването си през 1927 г. като семеен бизнес. Днес компанията се ръководи от трето поколение от рода Магнусон, седалището й все още е в малкия шведски град Хестра, а идеята, която продължава да движи марката, е все същата – да осигури защита, топлина и чувствителност за ръцете.

Hestra, SkiSharki, Скишарки, ръкавици, ски, туринг, алпинизъм, бяганеОт работници в строителството до планинари, алпинисти, скиори и бегачи – над 2 милиона ръкавици, произвеждани всяка година, в 400 различни модела с марката HESTRA се грижат за комфорта ни по време на спорт и дейности на открито. Всички ръкавици се произвеждат в собствените фабрики на марката, използваните материали – вълна, кожа, текстил, се подбират лично, а резултатът е удобство и протекция, на която може да разчитате.

Препоръчваме:

HESTRA RUNNERS ALL WEATHER 5-FINGER

Hestra, SkiSharki, Скишарки, ръкавици, ски, туринг, алпинизъм, бяганеТънка, мека, проветрива ръкавица, идеална за спортове на открито, бягане и туризъм при умерени температури. Може да бъде използвана и като подплата в по-дебела ръкавица.

ВИЖ повече за модела и поръчай онлайн от тук.

HESTRA WINTER TOUR

Hestra, SkiSharki, Скишарки, ръкавици, ски, туринг, алпинизъм, бяганеТопла и лека ръкавица, перфектна за ски туринг, крос кънтри, туризъм и други дейности на открито. С мъхест полиестер в горната част и обработена агнешка кожа на дланта за максимална топлина, и вътрешна част от микро-мъхест полиестер за повече комфорт. Кожена каишка с велкро регулатор осигурява плътно прилягане към ръката и задържа топлината вътре в ръкавицата.

ВИЖ повече за модела и поръчай онлайн от тук.

HESTRA NARVIK WOOL TERRY MITT

Hestra, SkiSharki, Скишарки, ръкавици, ски, туринг, алпинизъм, бяганеТопла двойна лапа с натурално оцветена агнешка кожа и сменяема вътрешна ръкавица от 100% вълна. Ръчно изработени в майсторската работилница на Hestra в Унгария. Narvik дишат изключително добре и пазят ръцете сухи и топли в студено време. Горната част е изработена от импегниран с гренландска вакса микс от органичен памук и полиестер. Дланта е от натурално оцветена и импрегнирана агнешка кожа. Много подходящи за активен спорт в студен климат. С кожена каишка с велкро регулатор, снежен ръкав с ластик и карабинер. Налични и във вариант с пет пръста.

ВИЖ повече за модела и поръчай онлайн от тук.

Продуктите на HANWAG и HESTRA, както и още много други елементи от екипировката за спорт и време на открито, ще откриете в магазин Скишарки. Създаден от хора, които обичат спорта и времето на открито, магазинът работи в услуга на планинари, скиори, катерачи, бегачи, ориентировачи и други приключенци (работят и в тесни връзки с български атлети – виж повече в блога на skisharki.bg).

Предлаганите продукти са внимателно подбрани, с доказани висока функционалност и качество, а марките демонстрират отлични практики в използването на възобновяеми ресурси и опазването на околната среда. В магазина ще намерите продукти на скандинавските марки Fjällräven, Aclima и Hestra, ски обувки от Tecnica, Nordica и Dalbello, трекинг обувки Hanwag, екипировка за планинско бягане на Raidlight и LaSportiva, шосейни и трейл обувки за бягане на Altra Footware, слънчеви очила и ски маски на Gloryfy Unbreakable Eyewere.

Скишарки е в София на ул. “Николай Хайтов” 2, както и на skisharki.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.