Дивото къмпингуване: разрешено!

Решението на ВАС стана ясно днес.

 
4

Не помним друга година толкова често да сме чували думите “диво къмпингуване”. В разгара на лятото се разигра същинска война между държавните институции, къмпингуващите, представители на политически партии и различни неправителствени организации. И докато природозащитниците настояваха, че няма логика в забраната на дивото къмпингуване, министър Ангелкова далеч не беше толкова убедена в това.

Снимка: CampingRocks

На 7 септември обаче Върховният Административен Съд (ВАС) излезе с решение, че никъде в законодателството няма ограничение за разполагане на палатки и каравани извън къмпингите. Затова е недопустимо местни власти да забраняват действия, които не са забранени със закон. С други думи, дивото къмпингуване не е незаконно.

Решението на ВАС е окончателно, а ние можем единствено да се надяваме да доведе до повече спокойствие за нас и всички останали къмпингари.

Прочети още: Как да направим дивото къмпингуване безопасно?

4 КОМЕНТАРИ

  1. Страхотно! Това е справедливо!Нека бъдат глобявани тези които замърсяват природата,и нарушават правилата,а на всички останали-честито! Благословени да сте! Благодаря за прекрасната новина.⛺

  2. Да добавим че дивото къмпингуван не включва паленето на огън, както повечето хора може да асоциират!

  3. Нека срането между дърветата започне сега!

  4. Сашо колко от хотелите и от плажа серът между дърветата.Ти си се притеснил хаха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.