Върни се към природата си: бъди дете

Защото усещането е страхотно, разбира се.

 
0

Както пеят любимите ни The Mission в парчето си Like a Child Again, щастието е заключено в усещането за невинността и свободата на детството.

Истината е, че твърде често се опитваме да бъдем мъдри, пораснали и да изглеждаме непоклатими, което води до естествено натрупване на стрес в тялото. Както немалко научни изследвания показват, стресът би могъл да бъде поне толкова пагубен за менталното, а и за физическото здраве, колкото и някои вирусни заболявания. При стрес тялото отделя множество вещества, включително хистамин, който пък лежи в основата на алергичните реакции. И макар че стресът сам по себе си не би могъл да отключи алергии, той би могъл значително да утежни съществуващи такива.
Затова – отпусни се, завръщайки се към детската си природа.

Гледай анимационни филми
Но се върни към онези от едно време – може би Флаш Гордън, може би Лабораторията на Декстър, а защо не – Джони Браво? Гарантирано ще се смееш, ще си припомниш отминалите времена и ще видиш няколко велики филмчета с нови очи.

Homer Simpson GIFs - Find & Share on GIPHY

Яж каквото си искаш
Разбира се, здравословното хранене е крайъгълен камък на добрия живот. Но един-два дни встрани от него няма да те съборят, нали? Спомни си точно какво обичаше да хапваш като малък и го повтори. Най-вероятно ще ти бъде наистина, наистина вкусно. И не брой калориите, молим те.

Homer Simpson GIFs - Find & Share on GIPHY
Пей под душа
И не се притеснявай, че съседите ще те чуят. Защото акустиката в банята винаги те кара да звучиш по-добре от Ейми Уайнхауз, нали?

The Simpsons GIFs - Find & Share on GIPHY

Играй навън
Точно така. Дори да не си намериш подходящо другарче за игри в парка, спомни си какво си правил, когато си се забавлявал сам като хлапе. Възможностите са хиляди, но още по-яко е просто да отидеш в парка и да подскачаш от пън на пън, да тичаш през храстите и да сечеш имагинерни врагове с намерен на земята клон.

Baby GIFs - Find & Share on GIPHY

Прочети приказка
Приказките са супер. Някои, например тези на братя Грим, са доста мракобесни. Във всеки случай, подбери по-лека или по-мрачна приказка за преди лягане и я прочети от начало до край. Освен че четенето ще ти помогне да заспиш по-бързо от ровенето в телефона, то ще те върне в детските години, когато те четяха преди лягане, нали?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.