Световна купа по ледено катерене’2011: Саас-Фе, ШвейцарияДата на събитието: 21.01.2011
0

Вторият кръг от Световната купа по ледено катерене за 2011 г. предстои този уикенд, 21-22.01, в Саас-Фе, Швейцария. След стабилния резултат, с който завърши Радка Петкова на първия кръг в Корея (повече – тук), където се класира съответно 6-та в скоростта и 9-та в трудността, очакванията са за още по-добро представяне на българите. Мъжката част от отбора включва Бойко Лалов, Минчо Петков, Тихомир Димитров и Станимир Желязков (който е и треньор на нашите национали).
И тази година състезанието ще се проведе в центъра на многоетажен паркинг в Саас-Фе, чиято специфична конструкция дава възможност на повече от 2500 зрители да съпреживеят вълненията на участниците отблизо и да станат част от уникалната атмосфера. Дисциплините, в които ще протече събитието, са трудност и скорост. В трудността състезателите ще трябва да преодолеят маршрут до 35 метра с множество предизвикателства – надвеси, висящи ледени блокове, специфични участъци без лед. В скоростта всичко е ясно – по-бързите, които успеят да преодолеят 15-метровата стена, печелят – а най-добрите успяват да го направят за някакви си 13 секунди!
Отделно, програмата на състезанието включва и допълнителни събития – младежки шампионат по ледено катерене, нощно ски-туринг състезание, уъркшоп за желаещите да развъртят пикели за пръв път и множество партита, които вече са си спечелили почти легендарен статут.
Най-добрите състезатели в леденото катерене от над 20 страни ще се съберат този уикенд да премерят сили. Ние ще стискаме палци на българския отбор и ще се надяваме тази година финалните резултати да са дори още по-впечатляващи от миналата година, когато Радка бе четвърта в скоростта и седма в трудността в крайното класиране (интервю с нея след приключването на купата за 2010 може да прочетете тук).

Състезанието ще се предава на живо тук.

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.