Алпинизмът и 13-годишната Луси Уестлейк

 
0

13-годишната алпинистка Луси Уестлейк

Характерът е нещо, което всички трябва да притежаваме, но не се учи в училище. Как тогава да се научим да бъдем да борбени и упорити, докато не постигнем целите си? Един от отговорите го дава Луси Уестлейк. Въпреки невръстните си 13 години, тя е алпинист. Има постижения в планините, за които мнозина възрастни мечтаят. На тази възраст тя се опитва да се превърне в най-младата алпинистка, която е изкачила най-високите върхове на всички 50 щата.

Луси Уестлейк
Снимка: www.nctv17.com

Последният й опит я отвежда на Денали. Тя обаче не успява да достигне целта си заради инцидент с други хора на върха. Това всъщност не я отказва, а я мотивира отново да се върне там. 13-годишната Луси Уестлейк е с 5 години по-млада от настоящата рекордьорка, която е изкачила всички 50 най-високи върха в Америка. Това означава, че има достатъчно време да завърши това, което е започнала.

Как се изгражда характер от ранна възраст?

Луси казва, че е много лесно да изградиш характер. Прекараното време в планините е един от факторите, който се оказва една от най-добрите школи за изграждането му. Според проучванията на много психолози, именно характерът предвещава бъдещи успехи. Счита се, че е по-важен дори и от вродения талант. Дори и от минали постижения, които могат да служат като мотивация за постигане на бъдещи. Точно той и помага да се развива и да постига целите си.

Луси Уестлейк
Снимка: www.outsideonline.com

Според Луси решителността всъщност не се изгражда, когато постигнеш целта си. Точно обратното – когато не успееш да постигнеш нещо. Тогава ставаш още по-мотивиран да продължиш да се бориш, докато не се увенчаеш с успех. Това е и причината 13-годишната алпинистка да не се предава пред трудностите и да продължава да се бори. При неуспех, тя не се отказва, дори не го приема като поражение. Успява да събере себе си и да продължи напред.

Характерът е нещо, което можем да изградим, а планината е един от факторите, които могат да ни помогнат. А Луси и многобройните други истории на хора, свързани с планината го доказват по един добър начин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.