Спортен празник “Три Чуки” – бягане и колоездене 2017Дата на събитието: 12.08.2017
0

На 12-ти и 13-ти август Чипровци ще посрещне ентусиасти от цялата страна, които ще премерят сили в състезания по планинско бягане и колоездене. Спортен празник “Три Чуки” ще се проведе в подножието на старопланинския връх Три Чуки (1938 м).

Три Чуки
Снимка: wikimapia.org

Планинско колоездене

Първият ден (12-ти август) от мероприятието ще бъде посветен на планинските колоездачи, които ще се надпреварват по 21-километрвото трасе. 4 ще са категориите, които очакват своите състезатели: МЪЖЕ – 1 обиколка, МЪЖЕ – 2 обиколки, ЖЕНИ – 1 обиколка, ЮНОШИ – 1 обиколка. Трасето ще бъде ще бъде разнообразно, включващо както спускания, така и изкачвания. Участниците ще имат възможност да се любуват на красивите панорами, които се откриват пред тях. Общата денивелация, която ще трябва да преодолеят е 1050 м. На 16-тия километър от началото на състезанието ще има подкрепителен пункт.

За да се включите в надпреварата трябва да имате изправен велосипед, каска, ръкавици и не на последно място добра физическа подготовка. Трасето е предназначено за напреднали колоездачи. Стартът ще бъде даден в 9:30, а таксата за участие е 15 лв. за една обиколка. А за тези, които искат да обиколят трасето два пъти – 25 лв.

Велорали “Три Чуки” 2011

Планинско бягане

13-ти август е денят, в който ще се надпреварват планинските бегачи. Те имат възможност да изберат между две трасета – дълго и късо.

Късо трасе

Късото трасе ще е с обща дължина 12 км. То започва от хижа Явор, минава през Чипровския водопад, Краварника и отново се връща на изходната точка. Както и при колоездачите, маршрутът гарантира и спускания, и изкачвания.  Общата денивелация за преодоляване ще бъде 1000 м, а подкрепителният пункт ще бъде на половината дистанция – 6-ти километър.

Стартът ще бъде даден в 9:00 ч., а таксата за участие е 15 лв.

Дълго трасе

36 км и 1940 м денивелация очакват престрашилите се да се запишат за участие на дългата дистанция. Маршрутът започва отново от хижа Явор и завършва на нея. По време на състезанието бегачите ще минат през Чипровски водопад, Алпийска растителност, билото на Стара планина, връх Три Чуки и Краварника. Ще има четири подкрепителни пункта  – 6 км, 12.5 км, 18 км и 32 км.

Стартът ще бъде даден в 9:00 ч., а таксата за участие е 25 лв.

Велорали “Три Чуки” 2011

Повече информация за и за двете състезания можете да намерите на фейсбук страницата на събитието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.