Дронове и RC самолети ще летят на „Въздухария“

0
 

Сподели

Shares
Дрон, Въздухария
Снимка: bizzibox.com

Към парапланерите, делтапланерите, мотопланерите и другите летателни апарати, които ще порят въздуха над Сопот по време на четвъртото издание на фестивала за безмоторно летене Въздухария, се присъединяват и самолетите RC и дроновете.

Всички любители на дроновете и RC самолетите ще могат както да наблюдават демонстрации, така и да покажат своите умения за управление и да участват в състезания.

Повече за фестивала можете да научите от сайта vazduharia.sky-camp.com.

RC самолет, Въздухария
Снимка: Pinterest

Още в петък – 8-и септември, ще бъдат организирани демонстрации на акробатика, изпълнени от Славей Серафимов, организатор на дрон игрите. Освен това в първия ден на феста всеки желаещ ще може да изпробва своите дронове и/или самолети и да потренира за планираното за събота състезание. В петък ще се проведат импровизираните състезания за контрол, време и фигури за самолети и коптери.

Събота е денят, в който ще бъдат организирани състезания с дронове в два формата: за време по затворено трасе и за снимки по зададени места. Целта на конкурса за снимки е дронът да се позиционира така, че да успее да заснеме зададеното, а трудността и комплексността на задачите ще се увеличават с напредването на кръговете.

Да се включат в игрите са поканени както всички любители, така и авиомоделистите и клубовете в България.

Дрон, Въздухария

За Славей Серафимов, организатор на игрите, част от „Въздухария“:

Славей се занимава с радиомоделизъм – всички видове, плюс роботика. През 2009 година сам изработва дрон (хеликоптер с платформаза прокамера от 1,5 кг, който се управлява от пилот и фотограф в тандем, тъй като по това време системите за самоконтрол на тези машини все още не са добре разработени, а наличните – прекалено скъпи). Този дрон Славей използва за въздушна фотография, а оттогава започва да се запознава с коптерите с три и повече перки.
В момента разработва свой проект, представляващ музикален клуб с екстремни битки и игри с радиоботи, които включват коли, подводници, футбол, хуманоудни роботи, мотори и други.

RC самолет, Въздухария

Актуалната информация за всичко, свързано с Въздухария, можете да следите във фейсбук страницата тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.