Дронове и RC самолети ще летят на “Въздухария”

 
0
Дрон, Въздухария
Снимка: bizzibox.com

Към парапланерите, делтапланерите, мотопланерите и другите летателни апарати, които ще порят въздуха над Сопот по време на четвъртото издание на фестивала за безмоторно летене Въздухария, се присъединяват и самолетите RC и дроновете.

Всички любители на дроновете и RC самолетите ще могат както да наблюдават демонстрации, така и да покажат своите умения за управление и да участват в състезания.

Повече за фестивала можете да научите от сайта vazduharia.sky-camp.com.

RC самолет, Въздухария
Снимка: Pinterest

Още в петък – 8-и септември, ще бъдат организирани демонстрации на акробатика, изпълнени от Славей Серафимов, организатор на дрон игрите. Освен това в първия ден на феста всеки желаещ ще може да изпробва своите дронове и/или самолети и да потренира за планираното за събота състезание. В петък ще се проведат импровизираните състезания за контрол, време и фигури за самолети и коптери.

Събота е денят, в който ще бъдат организирани състезания с дронове в два формата: за време по затворено трасе и за снимки по зададени места. Целта на конкурса за снимки е дронът да се позиционира така, че да успее да заснеме зададеното, а трудността и комплексността на задачите ще се увеличават с напредването на кръговете.

Да се включат в игрите са поканени както всички любители, така и авиомоделистите и клубовете в България.

Дрон, Въздухария

За Славей Серафимов, организатор на игрите, част от „Въздухария“:

Славей се занимава с радиомоделизъм – всички видове, плюс роботика. През 2009 година сам изработва дрон (хеликоптер с платформаза прокамера от 1,5 кг, който се управлява от пилот и фотограф в тандем, тъй като по това време системите за самоконтрол на тези машини все още не са добре разработени, а наличните – прекалено скъпи). Този дрон Славей използва за въздушна фотография, а оттогава започва да се запознава с коптерите с три и повече перки.
В момента разработва свой проект, представляващ музикален клуб с екстремни битки и игри с радиоботи, които включват коли, подводници, футбол, хуманоудни роботи, мотори и други.

RC самолет, Въздухария

Актуалната информация за всичко, свързано с Въздухария, можете да следите във фейсбук страницата тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.