Александър Сръндев – европейски вицешампион по крос дуатлон

 
0

Александър Срандев

На 28-и юли в Таргу Муреш, Румъния се провежда Европейското първенство по крос дуатлон. Състезанието включва планинско бягане в продължение на 6,2 км, планинско колоездене – 20 км, последвано от още едно планинско бягане на 3,1 км. Българският състезател Александър Сръндев финишира втори в това състезание, което го прави европейски вицешампион по крос дуатлон за мъже до 23 години.

Тази година е първата, в която Александър се състезава в категорията на мъжете до 23-годишна възраст. Въпреки това, той вече е записвал името си с отлично представяне – миналата година Александър става втори на Европейското първенство в категорията на младежите.

„През цялото това време, от миналата до тази година, мислех как ще взема отново медал, но вече при по-големите. Успях!“ – споделя шампионът и казва, че тази година е наблегнал повече на тренировки в планината, тъй като в новата категория дистанцията е двойна, а конкуренцията е много по-голяма.

Александър Срандев

Всъщност, малко преди финала на колоезденето, Александър води пред останалите състезатели. За съжаление, по време на колоезденето получава болки в кръста, които го забавят и позволяват на румънския състезател зад него да го изпревари и да продължи водачеството си до финала и на второто бягане.

„Въпреки че изпуснах златото, много се гордея с личния си резултат и следващия път смятам, че медала ще бъде в златен цвят.“ – казва Александър, а ние сме сигурни, че ще успее и му пожелаваме успех във всички състезание за напред.

Александър Срандев

Още подробности около Европейското първенство по крос дуатлон и представянето на Александър Срандев очаквайте съвсем скоро на сайта ни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.