Каньонинг – съвети за начинаещи

0
 

Сподели

Shares

Какво е каньонинг – много красота и адреналин, които ще изпитате, ако използвате свободното си време за подобна дейност.

Ако никога не сте чували за този тип екстремен спорт и все още се чудите какво е това, каньонигът е съчетание на различни активности. Често го сравнят с рафтинг, но без лодка. В тези активности се включват пускане на рапел, скачане от скала и плуване. Ще преминавате и през проломи и клисури. Обикновено всичко това се случва в планински райони. Там, освен всичко, което правите, ще имате възможност да се любувате и на красотата наоколо.

Каньонинг
Снимка: Flickr.com

Ако решите да пробвате каньонинг за първи път, имайте предвид, че е хубаво да го направите с професионален водач. Съществуват различни програми, чиито организатори познават много добре районите, където се провеждат дейностите. Те подробно ще ви обяснят какво да правите и ще се грижат за вашата безопасност.

Тъй като каньонигът е изискващ спорт, водачите ще ви предоставят и необходимата екипировка – каска, въже, неопрен, спасителна жилетка и катерачния инвентар, който ще ви е нужен за пускане на рапел.

Каньонинг

Много от организираните програми не изискват голяма физическа подготовка. Те са създадени за всеки тип хора, които искат да отидат сред природата и да си създадат незабравимо преживяване.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.