Osogovo DH с Росен Ковачев и Виктория Гончева

0
 

Сподели

Shares

На 1-ви и 2-ри юли в Осогово се проведе третият кръг от Българските даунхил серии. В следващото видео минаваме по трасето с Росен Ковачев, който даде второ време в състезанието (2:03.07), а как премина състезанието за него и Виктория Гончева (която отново стана победител при жените), четем в следващите редове.

Изминалият уикенд беше доста горещ, как се отразиха температурите на състезателния ден в Осогово?
Росен: Състезателният ден беше добре, но предишният заедно с тренировките бяха изключително тежки. Въпреки, че бяхме високо в планината, топлото време ни се отрази изтощително. Може да си представите какво е да караш в такава жега с всичката екипировка.
Виктория: Жегата си оказа голямо влияние при мен. Започнах много лесно да се изморявам и трудно да се концентрирам, но мисля че с този проблем се сблъскаха всички.

Разкажете ни повече за трасето – как е изградено, кои са най-интересните му елементи, колко е сложно?
Р: Характерно за него е добрият флоу, но този път имаше един нов участък, който разваляше целия ритъм. За мен не беше измислен добре, даже претърпях тежко падане още на първото ми преминаване през него.
В: Трасето не е от най-техничните в България, но е много скоростно и забавно. Тази година имаше нова част, която имаше за цел да “забави” трасето, но беше изградена по малко странен начин.

Osogovo DH
Снимка: София Георгиева

Какво мислите за представянето на другия?
Р: Както винаги, Вики се представи повече от добре и победи, както очаквахме.
В: Росен както винаги се справяше много добре по трасето. Но винаги може още по-добре!

А за собственото си?
Р: Успях да дам второ време, но можех да постигна повече.
В: Ще призная, че очаквах по-добро време, но бях смазана заради температурите. От класирането си съм доволна, първо място няма как да не ме удовлетворява.

Osogovo DH
Снимка: София Георгиева

Имахте ли някакви проблеми по време на състезанието?
Р: Имах грешка при преминаването на първия скок – влезнах със значително по-голяма скорост и трудно взех виража след него, като това ме накара да намаля скоростта си.
В: За първи път нямах никакви проблеми по време на състезание, като изключим жегата. Все пак състезанието мина наистина безпроблемно и без произшествия.

Каква беше атмосферата в Осогово, как протече самото състезание като организация?
Р: За мое учудване, този път бяхме по-малко и състезателите и публиката. Може би се дължи на топлото време и на планирани почивки.
В: Атмосферата беше приятна, но гореща, бих казала, че това състезание беше най-лежерното за сезона. Организацията беше на ниво, като изключим транспорта.

Можете ли да прогнозирате какви времена/представяне ще дадете в следващото състезание?
Р: Следващото състезание е Националният шампионат в Боровец. Надявам се да спечеля поредната си титла.
В: В Боровец ще се боря със зъби и нокти за първото място. Време не мога да прогнозирам, но най-вероятно около 4 минути, ако всички мине безпроблемно.

Osogovo DH
Снимка: София Георгиева

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.