Реката е Велека, морето Черно, мястото – Акаша сърф

0
 

Сподели

Shares

Има едно място в България – неописуемо с прости думи и заредено с магнетизма на свободата, където реката се среща с морето. Реката е Велека, морето е Черно, а точно на мястото на срещата им се намира едно сърф училище, от което могат да започнат големите ни летни приключения.

Акаша сърф
Снимка: Akasha Surf School

Базата на сърф училище „Акаша“ се намира на плаж „Устие на река Велека“, село Синеморец. За да стигне дотам, Велека е пътувала цели 150 км през мистичната Странджа, значи няма как да не си струва!

Основано от Йоан Колев – многократен национален и балкански шампион, както и участник на Летните Олимпийски игри в Лондон 2012 година, и Илияна Стоилова – многократен държавен шампион по уиндсърф за жени, „Акаша“ е мястото, на което можем да се научим да порим вълните с уиндсъф, кайтсърф и и stand up paddle board. Освен това обаче, в Akasha можем да практикуваме сърф , SUP йога, каякинг и ветроходство, а знанията си ще получаваме от професионални спортисти в отделните спортове.

Акаша сърф
Снимка: Akasha Surf School

„Да създадем сърф училище „Акаша“ е естествено продължение на любовта ни към уиндсърфа и дългогодишния ни опит като състезатели. Желанието ни да развиваме този спорт в България като професионален път за малките сърфисти ни мотивира да създадем място, където не само можеш да се занимаваш любителски с ветроходни спортове, но и да имаш възможност да се докоснеш до тръпката от състезателния път. Основна цел, към която се стремим, е и да развиваме морската култура в България и да покажем красотата на морето и изкуството да контролираш вятъра.“ – казват основателите на училището, a ето как можем да прекараме времето си при тях:

• Уиндсърф курсове – училището предлага обучение от професионални спортисти в тази дисциплина. От начално ниво до високо спортно майсторство, курсовете в „Акаша“ ще ни предложат една нова гледна точка за света на вятъра и водата. Курсовете се сформират от минимално 4 часа, а обучението се състои в индивидуални уроци. Подробна информация за нивата на обучение, може да намерите тук.

Акаша сърф
Снимка: Akasha Surf School, кайтист: Рашко Батов

• Кайтсърф курсове – Кайт сърфът е един от бързо развиващите се атрактивни спортове в България. Спотът предлага каране на вълни или на равна вода като обученията са оформени по часове, поради непостоянните метеорологични условия.

• Stand up paddle board обучения – за всеки, който има желание да научи за тънкостите да управлява правилно и на макс дъската или се интересува повече за състезателната част в този спорт, преподавател през този сезон ще бъде българския състезател в тази дисциплина Виктор Милев. Много често на спота има подходящи условия за сърфиране и може да научите как да яхвате вълните със SUP.

Акаша сърф
Снимка: Akasha Surf School

• SUP йога представлява едно истинско предизвикателство за тялото и ума. Вечно променящата се околна среда, в която се практикува, подтиква човек да търси баланс дълбоко в себе си. Според класическото определение за Асана, това е стабилна и удобна телесна поза. Използвайки тялото си като инструмент на духа, опитвайки се да го усъвършенстваме, ние всъщност не боравим само с него, но и с пространството около нас. SUP йогата се практикува върху сърф дъска, която плувайки по водата създава неповторимо усещане за още една част от този свят – свят на водата и вятъра, свят на нестабилно, вечно променящо се, вълнообразно движение. В спокойствието на сутрешните часове, ще можем да усетим зареждащата сила на активния отдих чрез SUP йога.

Акаша сърф
Снимка: Akasha Surf School

Мястото на базата е в непосредствена близост до отворения залив, който гледа на североизток и който е изключително подходящ за практикуване на всички, гореизброени спортове. Освен това само на няколко километра от базата се намират известните български спотове за сърф Ахтопол – фара и Силистар, така че когато задобреем винаги има къде наблизо да усъвършенстваме уменията си.

Станция, GPS координати: 42.0672618,27.9718158

Повече информация за „Акаша сърф“ и обученията, които предлагат, можете да откриете в сайта им akashasurf.com

Акаша сърф
Снимка: Akasha Surf School

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.