Готови за гмуркане с Waterproof

0
 

Сподели

Shares

Вече сме ви разказвали за марката Waterproof, произвеждаща екипировка за гмуркане, която се стреми да предлага на водолазите всичко, от което те биха имали нужда. Постоянното усъвършенстване на технологиите, интегрирани в продуктите на Waterproof, довежда по печеленето на редица престижни награди, сред които и Tauchen от настоящата 2017 година.

Една от сферите, в които Waterproof обира всички овации, е производството на неопренови костюми и аксесоари, пригодени за екстремни или неблагоприятни условия.

Waterproof W50

Неопреновият костюм W50 е създаден, за да запази телесната ни температура в умерени към студени води. Част е от спортната серия неопрени на Waterproof, пусната на пазара за първи път преди 2 години и е „продължение“ на костюма W30, който обаче е подходящ за топла вода.

Waterproof W50
Снимки: waterproof.eu

Едно от най-големите предимства на W50 е перфектното прилягане и комфорт. То е осигурено от UltraFlex неопреновият материал, използван за конструиране на костюма, който освен че допуска навлизане на минимален воден поток, не ограничава свободата на движенията.

UltraFlex материалът, използван в W50, е с дебелина 5 мм и може свободно да се разтяга и усуква във всички посоки. От вътрешната страна е облицован с найлон/спандекс за по-лесно обличане и събличане, което освен това е подпомогнато от циповете, добавени в областта на глезените.

Waterproof W50
Снимка: waterproof.eu

Специално подсилени против износване са областите на раменете, китките, коленете и седалището, което прави костюмът практичен избор особено за феновете на скуба дайвингът, тъй като това са зоните, които най-бързо се износват вследствие натиска от водолазната екипировка. Освен това в тези области има и добавени детайли, които под водата създават грип, непозволяващ на водолазната екипировка да се размества и движи.

W50 освен в мъжки, е изработен и в дамски вариант, съобразен с женската анатомия. Закопчаването става посредством цип на гърба, зоните около който са допълнително подсилени с цел по голяма издръжливост на костюма във времето.
През 2017 именно неопреновият костюм W50 на Waterproof беше отличен с награда Tauchen за „Най-добър неопренов костюм за 2017 година“.

Waterproof B2 Boot
Снимка: waterproof.eu

За да запазим напълно телесната си температура обаче, едно от най-важните условия е стъпалата ни също да бъдат топли. Под водата лесно можем да запазим стъпалата си топли с ботушите B2 от Waterproof.

B2 са полу-сухи ботуши с дебелина на неопрена 6,5 мм. Ципът е „подплатен“ с неопрен, за да се намали още повече шанса от проникване на студена вода при стъпалото. Подметката е изработена с гъвкав профил, така че ботушите да не ограничават движенията. Допълнително, зоните при петите и пръстите са подсилени с каучук, устойчив на надрасквания. Ботушът има здрав и издръжлив дизайн и е конструиран чрез лепене и шиене.

Waterproof
Снимка: Waterproof International

Официален дистрибутор на марката Waterproof за България е Divetec, чиито магазин се намира в София на адрес жк. “Мотописта”, бл.12Е и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.