Яник Граниери: Живея, за да карам и карам, за да живея

0
 

Сподели

Shares

Роден в Лион, Франция, Яник Граниери е заобиколен от колелета още от раждането си – дядо му, Жозеф Фолис, е производителят на велосипедите с марката Follis. Така че едва ли е чудно, че днес, 30 години по-късно, Янис е един от най-добрите фрийрайд колоездачи в света, за когото карането е не просто спорт, а начин на живот.

Яник Граниери

Освен да го гледаме обаче, част от нас ще имат възможността и да научим лично от самия Яник повече за спецификите на каране и уменията, които е придобил с годините и опита. А опитът му е завиден – французинът е скрил в каската си не една и две победи от състезания, сред които и White-Style, Claymore Challenge и Nine-Knights.

Яник Граниери

Дори след като шест месеца е извън играта, поради контузия на коляното, Яник се завръща на сцената по-силен отвсякога, и веднага записва победа в Crankworx Les 2 Alpes и второ място в Crankworx Whistler.

Яник Граниери

А във времето, в което не е по състезания – или на Kongur Air Fest 2017, Яник си разцъква на домашното му слоупстайл трасе във фермата, в която живее, в южна Франция. Виж видеото от там и ако леко му завидя, ела на 9-11 юни в Беласица и му го кажи лично!

Яник Граниери ще е един от специалните гости на Kongur Air Fest 2017, където, заедно с Тедо Мавродиев, ще изнесе уъркшоп за планински колоездачи. По време на уъркшопа ще се обърне специално внимание на техники за преминаване на характерни моменти – виражи, дропове, роуд гап и степ-ъп скокове, както и много други специфични елементи, типични за Kongur Air DH трасето. Ако искаш да се включиш в уъркшопа и да попиеш лично от опита на Яник – регистрирай се предварително, местата са ограничени.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.