Бъди БАЙКанджияДата на събитието: 29.05.2017
0
Байканджии
Снимка: Велосъстезание БАйканджии

Красивият, интересен и притегателен район на град Априлци е готов да ни посрещне за третото поредно издание на колоездачното състезание „БАЙКанджии“.

На 27-и май всички можем да се впуснем в приключението да изминем 39 километра по трасе за планинско колоездене. Красивата гледка към Ботев, Марагидик, Купените, зелените поляни, буковите гори, китните стари махали ще са там и тази година, за да се насладим на природата, да покажем спортен дух и да се забавляваме.

Колоездачният маршрут е подходящ за изминаване и от по-начинаещи велосипедисти, така че нямаме никакво оправдание да не се впуснем в предизвикателствата на балкана. Тази година има лека промяна в маршрута, но той отново ще ни отведе до старите махали, горите и поляните. Освен това колоездачите ще преминат и през новото велотрасе, изградено от Община Априлци. За децата до 14 години ще има по-кратка отсечка, а юношите между 15 и 18 години ще могат да се състезават на половината трасе.

Байканджии
Снимка: Велосъстезание Байканджии

Както подобава, организаторите от Тур клуб РеМарк и Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм са подготвили хубави награди, изненади и традиционния купон в х-л „Тихият кът“ след края на състезанието в събота вечер. Тази година, по време на партито, ще можем да се насладим на музиката на група Faded Square.

Реклама - RedBull Moreni Challenge 2019


Регистрация за състезанието може да бъде направена на сайта тук.

Предварителна Програма:

26 май /петък вечер/, 18-22 часа
Раздаване на стартови номера до площада в кв. Острец

27 май /събота/
10:00 ч.: Провеждане на състезанието – старт от площада в кв. Острец
След 19 ч.: Парти на открито с концерт на група Faded Square и музика от Ostap & Selector Stazz

29 май /неделя/
Организаторите препоръчват да останем в Априлци и да се насладим на района – разходки по горските пътеки, речни вирове, културни и исторически забележителности.

Байканджии

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.