360° уикенд прогноза: 29-и април – 1-и май

0
 

Сподели

Shares

360° уикенд прогноза: 29 април-1 май

В събота ще остане все още топло, но ще се заоблачава и ще има валежи. Вятърът при земята ще бъде слаб, по-често от югоизток-югозапад със скорост до 2-3 м/с, а в планините и на височина на 1500 м ще бъде от югозапад-юг (4-6 м/с).

Максималните температури ще са до 23-26 градуса, а на 1500 м до 13-15. В късния следобед на събота обаче, ще започне захлаждане и температурите ще се понижат до около 10-12 градуса. Валежи ще има в Западна България, главно над Западна Стара планина, Рила и Витоша. За спорт в планините ще бъде подходящо до около 12-14 часа, а след това в Западна България ще има гръмотевични бури.

В събота вечерта и неделя сутринта вятърът от юг-югозапад ще се усилва, достигайки 6-10 м/с на 1500 м. В неделя ще е облачно и неподходящо за спорт в планината. В Западна България ще превалява от сутринта, а около обяд вятърът в планините ще се преориентира от югоизток. Валежи ще има главно по планините и над Северозападна България. Максималните температури ще бъдат около 19-21 градуса. В Източна България също ще превали следобед, но в малки количества.

В понеделник сутринта ще бъде облачно и вятърът при земята ще бъде от северозапад – 3-5 м/с. В Източна България ще превалява слабо още от сутринта, а в планините на Западна и Централна България се очакват валежи следобед. Вятърът след обяд ще се преориентира от югоизток – 2-4 м/с, при земята и в планините. С най-малко облаци и без валежи ще бъде в Пирин и Северозападна Стара планина. Ранният следобед валежите в цялата страна ще спират и ще има повече слънце.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.