Избери своя Fenix 5 от Garmin

 
0

Garmin Fenix 5

Серията часовници Fenix 5 от Garmin е създадена, за да задоволи очакванията на хора с различни потребности, начин на живот и спортна активност. Вече ви разказахме за характеристиките и отличителните черти, които серията притежава, а по-долу ще намерите повече информация за специфичните особености на всеки от моделите.

Garmin fenix 5S

Fenix 5S е най-компактният и малък по-размер часовник в серията. Това обаче не означава, че в него не са събрани всичките, полезни за всеки активно прекарващ времето си човек, функции. 42-милиметровия мултиспорт часовник има по-лек, по-изтънчен и компактен дизайн и може да ни послужи навсякъде в ежедневието – от офиса до трекинг пътеките или местата за любимия ни спорт навън.

Реклама - RedBull Moreni Challenge 2019


Fenix 5S включва технологията за следене на пулса Elevate, която предоставя постоянен мониторинг на пулса без нужда от поставяне на допълнителна лента около гърдите. С помощта на Elevate можем да следим също за изгорените калории, качеството на съня и броя направени стъпки през целия ден. Освен това часовникът следи представянето ни в зависимост от спорта, който практикуваме, като с лесна и бърза навигация между менютата получаваме информация за ефективността и напредъка от всяка тренировка. Fenix 5S е снабден със специални сензори за активности сред природата, към които се прибавя и GLONASS навигацията (позволява проследяване на маршрути в много по-предизвикателна околна среда в сравнение с часовниците, използващи само GPS), 3-осов компас, жироскоп и алтиметър.

В режим smartwatch Fenix 5S няма да се нуждае от презареждане за цели 9 дни, а в GPS режим ще продължи да работи ефективно в продължение на до 14 часа.

Fenix 5S може да бъде поръчан и в модел Saphire, който освен че добавя сапфирено стъкло, устойчиво на по-значителни надрасквания и увеличаващо издръжливостта на часовника на удари и изпускания, предлага и Wi-Fi за автоматично получаване на известия и свързване към Garmin Connect™. Освен това моделът Fenix 5S Saphire идва с допълнителна QuickFit™ каишка (сменяема каиша, която се сваля и подменя бързо и лесно).

Garmin fenix 5
Garmin fenix 5

Следващият часовник в серията Fenix е Garmin Fenix 5. Той притежава всички функции на Fenix 5S, но прави следенето на показателите и навигирането между менютата още по-лесно със своя 1,2-инчов дисплей и размер от 47 мм. Както цялата серия, така и Fenix 5 разчита на пълноцветен дисплей с висока резолюция. Garmin Chroma Display™ е оборудван с LED осветяване на фона и използва няколко технологии за подобрена видимост и работа с часовника. Освен, че отблъсква светлината, при много ярки лъчи дисплеят автоматично преминава в режим за по-добра читаемост.

С Fenix 5 можем да следим представянето и прогреса си чрез различните характеристи в зависимост от избрания спорт. Специални режими за различни спортове като бягане, плуване, ски, голф, гребни спортове, ни снабдяват с цялата информация, която бихме искали да получим, за да сме винаги наясно с представянето си. Освен с GPS, Fenix 5 отново е снабден с GLONASS навигация, барометър, алтиметър и компас. Алтиметърът предоставя акуратна информация за надморската височина, изкачванията и спусканията, а барометърът позволява предвиждане на метеорологичните условия в кратки срокове, защото отчита промените в атмосферното налягане.

Fenix 5 има продължителност на батерията до две седмици в режим smartwatch и до 24 часа в GPS режим и също като 5S може да бъде поръчан в модел със или без сапфирено стъкло за по-голяма устойчивост от наранявания и добавени характеристики като WI-Fi.

Garmin Fenix 5X
Garmin Fenix 5X

Fenix 5X, пък е версията в серията, която освен всички останали характеристики, налични и при Fenix 5S и Fenix5, прибавя още няколко за максимално добро представяне и готовност да ни „служи“ във всичките ни приключения.
Една от отличителните черти на Fenix 5X разбира се, е размерът – 51 мм. Освен това 5Х пристига оборудван задължително със сапфирено стъкло за максимална устойчивост на надрасквания. Допълнителните функции, налични единствено при модела 5X са:

Предварително качени TOPO карти с маршрути и специални иновативни функции за навигация. Картите, предоставени от 5X, са цветни за максимално лесно ориентиране.
Around Me карта, която позволява добавяне на важни за нас точки от маршрута и показва информация за различни обекти, които в момента се намират около нас.
– Специална функция, която позволява автоматично създаване на маршрут с един и същ старт-финал. Той може да бъде 5-километров за леко раздвижване или 30-километров за по-ефективна тренировка.
– Много лесен за разчитане показател, който означава предстоящите завои в маршрута, който сме избрали.
– Изписване на допълнителни данни за моментното ни представяне върху картите, за да не се налага да превключваме между екраните.

Garmin
Снимка: Garmin

Повече за всички функции, които серията предлага, можете да научите от статията тук. Това пък е сайтът, от който можете да получите цялата информация за продуктите на Garmin.

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.