Имаше ли каране на фрийрайд срещата в Пирин?

Събитието премина под заглавието "Дончо и Коко канят"

За всички, които се питат дали не изпуснаха, като не отидоха на събитието “Дончо и Коко канят”, заради малкото сняг и топлото време, можем да кажем следното: Фрийрайд срещата предложи достатъчно и много готино каране. В уикенда между 7-ми и 9-ти април се състояха три състезания – Free Slopestyle, Doncho Big Mountain и Pirin Freeride Challenge, в които се включиха повече от 60 състезатели. Целият уикенд беше посветен на Коко Рупчин.

Pirin Freeride Challenge 2017
снимка: Concept Creative

Pirin Freeride Challenge беше извън официалната програма на Дончо. Състезанието влизаше в програмата на Българските фрийрайд серии – тяхната втора и последна спирка за този зимен сезон.

С цел да се осигури възможно най-добрият терен, организаторите на двете събития се спряха на нов склон, с който да предизвикат участниците – различен от този, ползван за състезанията през предишните три години. Склонът се намираше над хижа Вихрен, отново в района на Дончови караули. Съответно теренът за състезанията беше може би малко по-къс, но много широк, с варианти за много различни линии, през скали и други интересни релефи. Райдърите се възползваха максимално от възможностите по склона, слънчевото и топло време, което отпусна твърдия, фирнован сняг ,и доброто настроение, генерирано от голямата компания от приятели.

Симеон Павлов
снимка: Concept Creative/ Симеон Павлов на Pirin Freeride Challenge 2017

За момента, финални резултати от представянето на участниците има само от Pirin Freeride Challenge и Българските фрийрайд серии. Наградените от “Дончо и Коко канят” предстои да бъдат гласувани идния четвъртък в споделеното работно пространство Betahaus, след видео преглед на най-добрите пускания. Събитието е отворено и е обявено за 19 ч. За разлика от сериите, при фрийрайд срещата не се прилага стандартно класиране, а се отличават райдъри за най-добра линия, рън, най-голям дроп, най-ефектен трик, най-млад участник и т.н.

Най-внушителното представяне в Pirin Freeride Challenge направи скиорът Симеон Павлов, 17-годишният победител от този сезон в кръг от квалификациите за Световния фрийрайд тур. В сноуборда най-добро каране показа “нечовекът” Димитър Найденов, който спечели въпросния ни конкурс тази година. В състезанието участваха общо 10 жени, сред които с първи места се отличиха скиорката Дарина Гарибова и сноубордистката Илияна Миховска – Бебето.

Ивайло Ерменков
снимка: Ангел Попов/ Ивайло Ерменков на Pirin Freeride Challenge 2017

В по-ниските възрастови категории – в които най-младият участник беше на 7 години, лидери станаха Матео Попиванчев (отличен и в първата спирка на сериите на Витоша), Валентин Балов, Денис Марков и Иван Иванов (също отличен в спирка 1). По долу може да се запознаете с финалното класиране в Българските серии, за което се сборуват точките от X-lines и Pirin Challenge. Репортаж от първата спирка на сериите може да прочетете тук.

Pirin Freeride Challenge 2017
снимка: Ангел Попов/ Pirin Freeride Challenge 2017
Pirin Freeride Challenge 2017
снимка: Ангел Попов/ Pirin Freeride Challenge 2017

Деца 6-10
1.Денис Марков
2.Иво Балевски
3.Георги Алтънов

Деца 10-13
1.Иван Иванов
2.Кристиян Димитров
3.Георги Вачков

Младежи 14-16
1.Матео Попиванчев
2.Борислав Гарибов
3.Александър Александров

Юноши 17-18
1.Ивайло Димитров
2.Марк Стайков
3.Валентин Балов

Жени Ски
1.Симона Камберова
2.Теодора Дамянова
3.Дарина Гарибова

Жени Сноуборд
1.Илияна Миховска – Бебето
2.Яна Стоянова
3. Ели Самоладоу/ Калина Касъров

Мъже Ски
1.Симеон Павлов
2.Александър Карадинков – Гипса
3.Ивайло Ерменков

Мъже Сноуборд
1.Александър Михайлов
2.Димитър Найденов
3.Борис Димитров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.